Wielrennen op TV 5 augustus 2021 | Koers in Tokio (baan), Spanje én Noorwegen (weg)! Wielrennen
Wielrennen

Wielrennen op TV 5 augustus 2021 | Koers in Tokio (baan), Spanje én Noorwegen (weg)!

Wielrennen op TV 5 augustus 2021 | Koers in Tokio (baan), Spanje én Noorwegen (weg)!

Donderdag hoeven we ons wederom niet te vervelen, want er wordt op meerdere fronten (en continenten!) gekoerst. In Tokio breekt er een nieuwe dag voor de baanwielrenners aan, terwijl de renners in Europa de puntjes op de i zetten in aanloop naar de Vuelta. In de Leiderstrui zocht voor je uit hoe laat je de TV moet reserveren.

TV en tijden baanwielrennen Olympische Spelen 2020

Voor de fans van het baanwielrennen is dit een mooie dag, want er staan heel wat wedstrijden voor de deur. Gestart wordt er met het omnium bij de mannen, waaraan onder meer Jan-Willem van Schip en Elia Viviani deel zullen nemen. Om 8.30 uur Nederlandse tijd begint de scratch, gevolgd door de temporace (9.27 uur), de afvalkoers (10.07 uur) en de puntenkoers (10.55 uur). De vrouwen mogen zich pas zondag aan dit onderdeel gaan wagen.

De mannen mogen het eveneens af gaan leggen in de sprint, waarvan de 1/8 finale om 8.48 uur gepland staat. Daarna volgen de herkansingsronde (9.21 uur), de kwartfinale (9.45 uur) en de finale om plek vijf tot en met acht (11.27 uur). Komen de vrouwen dan helemaal niet in actie? Jawel! Om 10.15 uur mogen zij gaan strijden om de medailles, want dan is het tijd voor de finale van de koppelkoers. De mannen rijden deze finale op zaterdag.

Daarnaast mogen de dames het gaan laten zien in de keirin, want ook daar wordt er donderdag om het goud gestreden, en wel om 10.37 uur. Uiteraard vinden van tevoren nog de kwartfinale (9.06 uur) en de halve finale (9.57 uur) plaats. Wie dit bomvolle programma op TV wil aanschouwen, kan zoals gewoonlijk terecht bij de Eurosport Player, waar de uitzending al om 8.25 uur begint. Ook Sporza (Een) en de NOS (NPO1) zullen hoogstwaarschijnlijk beelden brengen van het baanwielrennen, al is het wederom even afwachten hoe laat.

TV en tijden etappe 2 Ronde van Burgos

In de Ronde van Burgos is het tijd voor dag drie. Waar de klimmers zich in de eerste twee ritten gedeisd konden houden, mogen zij nu met de billen bloot. Er zijn maar liefst vier gecategoriseerde beklimmingen opgenomen in het parcours, dus we zullen gegarandeerd op vuurwerk getrakteerd worden. Welke topper kan hier zijn topvorm voor de Vuelta showen?

De mannen beginnen om 12.16 uur aan deze pittige bergetappe. Wie de koers wil volgen, kan om 15.00 uur terecht bij Ziggo Sport, waar de koers zowel op Kanaal 14 (gratis) als op het Select-kanaal wordt uitgezonden. Rond 16.50 uur weten we wie zich de winnaar van de derde etappe mag noemen! Na afloop kun je het verloop van de rit teruglezen in het wedstrijdverslag van In de Leiderstrui.

TV en tijden etappe 1 Arctic Race of Norway

In Noorwegen wordt de Arctic Race of Norway donderdag afgetrapt met een heuvelachtige etappe, die begint en eindigt in Tromsø. De renners krijgen daar vijf beklimmingen voor de wielen, dus het belooft zeker geen gemakkelijke openingsetappe te worden. Mannen als Odd Christian Eiking en Andreas Leknessund zullen in hun thuisland ongetwijfeld toe willen slaan.

De start vindt wat later op de dag plaats: om 14.40 uur. Zo'n anderhalf uur later, om 16.15 uur om precies te zijn, start de live-uitzending op de Eurosport Player. Uiteraard publiceert In de Leiderstrui een uitgebreid wedstrijdverslag na de finish, die verwacht wordt rond 18.00 uur!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws