Wielrennen op TV 6 juni 2022 | Veel wielerspektakel op Pinkstermaandag Wielrennen
Wielrennen

Wielrennen op TV 6 juni 2022 | Veel wielerspektakel op Pinkstermaandag

Wielrennen op TV 6 juni 2022 | Veel wielerspektakel op Pinkstermaandag

Op maandag 6 juni is er weer volop koers te zien. Na de zege van Wout van Aert in de eerste etappe van het Critérium du Dauphiné, maakt het peloton zich op voor een zware tweede etappe. Daarnaast wordt de Ronde van Limburg gereden, vervolgt de Adriatica Ionica Race zich met een heuveletappe, en gaat het vrouwenpeloton koersen in de Women's Tour in Groot-Brittannië.

TV en tijden etappe 2 Critérium du Dauphiné 2022

De renners krijgen een zware etappe voorgeschoteld in het Critérium du Dauphiné. Twee lange, maar geleidelijk lopende hellingen vormen het zwaartepunt van de rit. De Col de Mézhilac is de zwaarste van de twee, met een lengte van elf kilometer en een gemiddelde hellingsgraad van ruim vier procent kan deze tweede categorie-klim zorgen dat Dylan Groenewegen opnieuw in de problemen komt. Wout van Aert is opnieuw de topfavoriet. De wedstrijd is live te zien op Eurosport 1 en in de Eurosport Player, vanaf 14.55 uur. Vanaf 15.25 uur zendt Sporza de koers ook uit op zender Eén. De finish wordt verwacht rond 16.30 uur.

TV en tijden Ronde van Limburg 2022

Direct na het stoppen van de uitzending van het Critérium du Dauphiné, begint de uitzending van de Ronde van Limburg. Deze Belgische eendagskoers wordt vaak een prooi voor de sprinters, maar is ook zwaar genoeg om schifting te veroorzaken. Een blik op de startlijst zegt echter genoeg: Mark Cavendish, Tim Merlier, Arnaud De Lie, Danny van Poppel, Pascal Ackermann... De sprinters hebben er zin in. De wedstrijd is live te volgen op Sporza, vanaf 16.45 uur op Eén, en Eurosport, vanaf 16.45 uur op Eurosport 1 en vanaf 16.30 uur in de Eurosport Player. De finish wordt verwacht om 18.00 uur.

TV en tijden etappe 3 Adriatica Ionica Race 2022

Na de indrukwekkende zege van Natnael Tesfatsion in de bergachtige tweede etappe van de Adriatica Ionica Race, staat er op maandag een heuvelrit op het programma. De leiderstrui hangt momenteel om de schouders van de Italiaan Filippo Zana, die zijn voorsprong van 21 seconden op Tesfatsion ongetwijfeld wil behouden. Helaas wordt de koers niet uitgezonden op televisie. Wel verzorgt In de Leiderstrui een wedstrijdverslag.

TV en tijden etappe 1 Women's Tour 2022

Het vrouwenpeloton maakt zich op voor de Women's Tour in Groot-Brittannië. De koers heeft een sterk deelnemersveld, met onder anderen Chantal van den Broek-Blaak, Lorena Wiebes, Elisa Longo Borghini en Ellen van Dijk. De eerste etappe is een vlakke rit van 142 kilometer van Colchester naar Bury St Edmunds. Wiebes zal ongetwijfeld haar pijlen op deze etappe gericht hebben. De wedstrijd is live te volgen in de Eurosport Player van 11.55 uur tot 16.00 uur.

5 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws