Wielrennen op TV 9 september 2022 | Vuelta in de middag, GP Quebec met Van Aert in de avond! Wielrennen
Wielrennen

Wielrennen op TV 9 september 2022 | Vuelta in de middag, GP Quebec met Van Aert in de avond!

Wielrennen op TV 9 september 2022 | Vuelta in de middag, GP Quebec met Van Aert in de avond!

Vrijdag 9 september valt er van de nodige koersen te genieten. In de middag is de negentiende etappe in de Vuelta a España. In de avond kunt u vervolgens kijken naar de Ceratizit Challenge en de GP Quebec met Wout van Aert en Tadej Pogacar. In de Leiderstrui vertelt u waar en wanneer het te zien is!

TV en tijden etappe 19 Vuelta a España 2022

De negentiende etappe start en finisht in Talavera de la Reina. Onderweg moeten de renners tweemaal de Puerto de Piélago beklimmen. Na de klim is het nog 43 kilometer - in vooral dalende lijn - naar de finish. De etappe is met 138 kilometer relatief kort, dus verwacht een snelle etappe van start tot finish!

De renners beginnen 14.03 uur aan de etappe en de eerste wordt omstreeks 17.30 uur aan de finish verwacht. Eurosport schakelt 14.30 uur in op Eurosport 1 en de Eurosport Player. Sporza zendt de negentiende etappe vanaf 15.50 uur uit op Eén. Ook kunt u de koers van start tot finish volgen in de liveblog van In de Leiderstrui. In de avond wordt er in Vive le Vélo nagepraat over de Vuelta. De uitzending begint 22.10 uur op Eén.

TV en tijden GP Quebec 2022

In Canada staat de eerste van twee WorldTour-eendagskoersen op het programma: de GP Quebec. De wedstrijd staat na een afwezigheid can twee jaar - door het coronavirus - weer op de kalender. De wedstrijd voert over een stadsparcours, waarvan in de laatste kilometers van het rondje meerdere venijnige hellingen elkaar opvolgen. Ook de aankomststrook loopt omhoog.

Met onder andere Wout van Aert, Christophe Laporte en Tadej Pogacar staat er een mooi deelnemersveld aan het vertrek. De renners starten om 17.00 uur Nederlandse tijd, waarna de aankomst rond 22.00 uur wordt verwacht. Eurosport zendt de koers uit op Eurosport 2 en de Eurosport Player. Op de laatste begint de uitzending al voor de start om 16.30 uur. Eurosport 2 schakelt vanaf 19.45 uur in. Verder zorgt In de Leiderstrui voor een wedstrijdverslag na afloop.

TV en tijden Ceratizit Challenge 2022

Na een indrukwekkende machtsgreep van Annemiek van Vleuten gaat de Ceratizi Challenge vrijdag verder met de derde etappe. Het parcours is een stuk minder lastig dan donderdag, maar toch kent het parcours de nodige hoogtemeters. Na een venijnige klim van derde categorie steelt een lange klim van achttien kilometer de show in het profiel. Deze is met een gemiddelde van 3,2 procent echter geen benenbreker voor de rensters. Na de top volgt geen afdaling en is het nog dertig kilometer over een plateau richting de aankomst in Aguilar de Campoo.

De start wordt om 16.58 uur gegeven, waarna de finish rond 19.30 uur wordt verwacht. Eurosport schakelt om 18.20 uur in op Eurosport 2 en de Eurosport Player. Sporza is er vanaf hetzelfde tijdstip bij op Canvas. In de Leiderstrui zorgt vanzelfsprekend voor een verslag.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws