Wielrenners verliezen nooit hun liefde voor de fiets: Nibali na afscheid naar Cape Epic Wielrennen
Wielrennen

Wielrenners verliezen nooit hun liefde voor de fiets: Nibali na afscheid naar Cape Epic

Wielrenners verliezen nooit hun liefde voor de fiets: Nibali na afscheid naar Cape Epic

Vincenzo Nibali beëindigde na de Ronde van Lombardije zijn imposante loopbaan als prof. Met onder andere twee Giro's, een Tour en een Vuelta op zijn palmares was het wel mooi geweest. Niets blijkt minder waar. Eens een renner, altijd een renner, moet Nibali hebben gedacht.

De Italiaan gaat namelijk deelnemen aan de Absa Cape Epic, zo meldt de organisatie op haar socials. Deze achtdaagse mountainbikewedstrijd vindt tussen 19 en 26 maart plaats in Zuid-Afrika. Verschillende toppers hebben de wedstrijd al eens gewonnen. Zo wist de welbekende Deen Jakob Fuglsang, nu koersend voor Israel Premier Tech, al eens te winnen. Ook de Nederlandse Anna van der Breggen wist in 2019 zege te vieren.

Nibali ambassadeur van SCOTT

Nibali zal deelnemen op een mountainbike van SCOTT. De 38-jarige Italiaan wordt ambassadeur van het merk en verbindt zich daarnaast ook als technisch adviseur aan de nieuwe ploeg Q36.5 Pro Cycling Team. Deze ploeg rijdt tevens op de fietsen van SCOTT en Nibali zal de constructeur gaan coachen in het optimaliseren van de fietsen.

De Italiaan blijft dus zelf ook op de fiets actief, al is het in een iets andere rol. Nibali reed in januari al een koers in Costa Rica en zal zijn liefde voor de fiets blijven combineren met het zijn van technisch adviseur. Eén ding is zeker: de naam Vincenzo Nibali zien we voorlopig (gelukkig) niet verdwijnen uit de wielerwereld.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws