Williams behoudt gele trui ondanks slecht moment: 'Voelde alsof ik in een oven reed' Wielrennen
Wielrennen

Williams behoudt gele trui ondanks slecht moment: 'Voelde alsof ik in een oven reed'

Williams behoudt gele trui ondanks slecht moment: 'Voelde alsof ik in een oven reed'

De hitte blijft een deel van Europa in zijn greep houden, zo ook Zwitserland waar een peloton gebukt gaat onder het warme weer. De hitte bezorgde leider Stephen Williams in de vierde etappe een slecht moment, al leidde dat tot zijn opluchting niet tot het verlies van de gele trui.

Het was een opmerkelijk beeld: Williams die op de laatste klim in de problemen kwam, terwijl een nog zo’n veertig renners aansluiting konden houden. De Brit won immers de eerste etappe waarin hij tot de sterkste vijftien renners bergop behoorde. Na afloop geeft Williams aan Cycling Pro Net uitleg: ‘Het was echt een zware etappe, het was zo ontzettend warm; wederom een veeleisende etappe. Aanvankelijk was het nog relatief makkelijk tussen de wielen, maar toen we begonnen met die klim voelde het alsof ik in een oven reed. Gelukkig maakte ik nog de oversteek en kon ik zo de gele trui redden’, aldus de renner van Bahrain Victorious.

Hoewel Williams moest lossen, panikeerde hij niet. ‘Het heeft dan geen zin om te panikeren. Ik probeerde op het steile deel de schade te beperken, waarna ik hoopte dat het peloton op het vlakke gedeelte gecontroleerd zou rijden, zodat ik de overstreek kon maken. Gelukkig pakte het ook zo uit.’ Williams mag zich opmaken voor nog een bloedhete etappe. De temperatuur tikt donderdag namelijk de 30 graden en gaat er mogelijk zelfs overheen. Daarnaast maakt het parcours het er niet makkelijker op met een opeenvolging van vele korte beklimmingen in de finale.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws