Jumbo-Visma mikt in vervolg Zwitserland op Sepp en Sam: 'Maken een goede indruk bergop' Wielrennen
Wielrennen

Jumbo-Visma mikt in vervolg Zwitserland op Sepp en Sam: 'Maken een goede indruk bergop'

Jumbo-Visma mikt in vervolg Zwitserland op Sepp en Sam: 'Maken een goede indruk bergop'

Jumbo-Visma probeerde met Pascal Eenkhoorn een resultaat te rijden in de vierde etappe van de Ronde van Zwitserland. De Nederlander kwam in de finale echter krachten tekort om nog te sprinten en eindigde zodoende op de 33ste plek. ‘Hij heeft de Giro nog in de benen.’

Eenkhoorn reed recent een sterke Giro en kwam de eerste etappes van de Ronde van Zwitserland ook goed door. Vandaar dat Jumbo-Visma kansen zag om hem in de vierde etappe uit te spelen. De laatste beklimming, met de top op zo’n veertien kilometer van de finish, kostte de coureur echter te veel energie. ‘We hebben geprobeerd om met Pascal voor een mooie uitslag te gaan, maar dat bleek net iets te lastig. Pascal werd net voor de top gelost, keerde vlak voor het einde terug, maar had niet meer de kans om op te schuiven. Hij heeft de Giro nog in zijn benen, dus het is niet vanzelfsprekend dat hij hier zomaar bij zit’, legt ploegleider Marc Reef op de ploegsite uit.

Reef zag verder aanknopingspunten voor de komende zware etappes in de Ronde van Zwitserland. ;Met name Sepp en Sam (Oomen, red.) maakten bergop een goede indruk. Dat is veelbelovend voor de komende dagen. Ons voornaamste doel is om Sepp en Sam in de komende etappes goed van voren te houden’, aldus Reef. Donderdag gaat de wedstrijd verder met een slopende heuveletappe, daarna volgen twee bergritten. De rittenkoers wordt vervolgens 19 juni afgesloten met een tijdrit.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws