Williams nog altijd knap aan de leiding: 'We hoopten dat andere ploegen ons zouden helpen' Wielrennen
Wielrennen

Williams nog altijd knap aan de leiding: 'We hoopten dat andere ploegen ons zouden helpen'

Williams nog altijd knap aan de leiding: 'We hoopten dat andere ploegen ons zouden helpen'

Na zijn dubbelslag op maandag wist Stephen Williams zijn leiderstrui in de Ronde van Zwitserland ook op dag twee te verdedigen. Dat was zeker geen gegeven, aangezien etappewinnaar Andreas Leknessund dankzij zijn solo een serieuze bedreiging vormde. Na afloop spreekt de renner van Bahrain Victorious van een 'crazy day'.

Met een voorsprong van vier tellen op nummer twee Maximilian Schachmann begon Williams aan de tweede etappe. Een kopgroep van tien kleurde de koers, waarvan er uiteindelijk eentje wist stand te houden: Leknessund. De Noor maakte een flinke sprong in het algemeen klassement, maar kwam alsnog zeven tellen tekort om het geel over te kunnen nemen.

'Ons doel was om niet meer dan zeven à acht man weg te laten rijden', legt Williams uit aan Cycling Pro Net. 'We deden ons best om het verschil rond de vijf minuten te houden, maar dat werden er zo'n zes of zeven. Na zo'n 120-130 kilometer hoopten we dat er ploegen waren die ons wilden helpen om het gat dicht te rijden.' Zo geschiedde, want de mannen van Alpecin-Fenix staken een handje toe daar zij met Stefano Oldani op de sprint mikten. 'Daardoor werd het verschil snel kleiner en heb ik mijn trui weten te behouden.'

Williams is ploeggenoten dankbaar: 'Ik waardeer hen enorm'

Het 26-jarige talent steekt de dankbaarheid voor de ploeg niet onder stoelen of banken. 'Het feit dat zulke sterke jongens zo'n werk voor mij verrichten, waardeer ik enorm. 'Johan (Price-Pejtersen, red.) en Filip (Maciejuk, red.) hebben een fantastische kopbeurt verricht. Ik weet hoe het is om jezelf te moeten opofferen en je honderd procent te geven voor de ploeg. Ik ben trots om namens de ploeg de leiderstrui te mogen dragen en kijk uit naar de volgende rit. We zullen zien hoe het dan gaat', aldus Williams, die dinsdag opnieuw een voorsprong van vier seconden op Schachmann mag gaan verdedigen.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws