Witte Pogacar wil volgend jaar terug gele Pogacar worden: 'Want ik hou van uitdagingen' Wielrennen
Wielrennen

Witte Pogacar wil volgend jaar terug gele Pogacar worden: 'Want ik hou van uitdagingen'

Witte Pogacar wil volgend jaar terug gele Pogacar worden: 'Want ik hou van uitdagingen'

Tadej Pogacar is er niet in geslaagd de Tour de France voor een derde opeenvolgende keer te winnen, maar toch heeft hij er een prachtige drieweekse van gemaakt. Van de kasseien op dag vijf tot een oplopend stuk in centrum Parijs, elke kans heeft de Sloveen gegrepen om aan te vallen. Bij Discovery+ toonde hij zich alvast strijdlustig wat betreft de komende jaren.

Was het anders om de Champs-Élysées op te rijden in de witte trui in plaats van in de gele trui? 'Een beetje, maar niet veel', aldus Pogacar. 'Ik was nog steeds heel gelukkig om hier aan te komen, en ben nog steeds heel fier. Ik heb vandaag nog steeds genoten, hoor. Samen met mijn drie ploegmaats hebben we sterk gereden, en het was zeker niet slecht.'

Pogacar volgt Tour de France Femmes voor verloofde

Waar op voorhand Pogacar als de topfavoriet werd aanschouwd voor de eindzege, was het Jonas Vingegaard die domineerde en met de gele trui naar huis mag. Mogen we in de toekomst nog duels tussen beiden verwachten? 'Ik denk er de komende jaren nog heel erg mooie duels te zien gaan zijn op televisie, en ikzelf ga er ook van genieten. Want ik hou van uitdagingen', zo klinkt het.

En nu, alle remmen los? 'We zullen zien wat het team heeft voorbereid, maar we gaan in ieder geval genieten van de komende avond. Maar morgen ben ik al bij de Tour de France Femmes, om mijn verloofde te steunen', zo vertelt Pogacar plichtbewust. Hoe ziet het wedstrijdprogramma van de renner van UAE Team Emirates de komende weken en maanden eruit? 'Daar heb ik nog geen idee van, ik leef momenteel in het moment en weet niet eens wat ik binnen vier dagen ga doen. Wat ik de komende drie dagen ga doen weet ik al, maar daarna weet ik niet meer wat te verwachten.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws