Jakobsen 'verdrietig' na gemiste kans: 'Ik ben in Parijs en heb niet meegesprint...' Wielrennen
Wielrennen

Jakobsen 'verdrietig' na gemiste kans: 'Ik ben in Parijs en heb niet meegesprint...'

Jakobsen 'verdrietig' na gemiste kans: 'Ik ben in Parijs en heb niet meegesprint...'

Een opvallende afwezige in de strijd om de zege op de Champs-Élysees, was Fabio Jakobsen. De sterke Nederlandse sprinter kwam niet verder dan een dertiende plek. Ironisch, aangezien hij op die plek belande na een flinke dosis pech. Zichtbaar teleurgesteld doet de renner uit Heukelum zijn verhaal.

Bij de NOS vertelt hij waar het mis ging. 'Op het moment dat ik aan moet gaan, stuitert mijn ketting van het buitenblad af. Dan houdt het op', baalt Jakobsen. 'Ik weet niet waarom, misschien raak ik een hobbeltje. Het is dikke vette pech, veel meer woorden kan ik er niet aan vuil maken', aldus de sprinter van Quick-Step Alpha Vinyl Team, die hard heeft gebikkeld door de Pyreneeën om überhaupt hier nog te kunnen starten.

Maar Jakobsen kwam hier niet om te starten. Hij kwam hier om te sprinten. 'Ik moet heel blij zijn at ik hier ben, dat weet ik, maar op het moment overheerst de teleurstelling. Als sprinter wil je mee sprinten, maar dat heb ik niet gedaan. Ik ben in Parijs en heb niet mee gesprint... Maar het hoort erbij. Je krijgt een paar kansen, dat weet je. Nu krijg ik er drie en ik pak er een, daarom sta ik hier niet enorm blij.' Jakobsen won de tweede etappe, de eerste rit in lijn, van Roskilde naar Nyborg.

Verdrietige Jakobsen baalt van gemiste kans

En zo komt de eerste Tour de France van Fabio Jakobsen ten einde. Zichtbaar ontevreden dat hij niet het maximale eruit heeft gehaald. 'Het gaat wel even duren tot ik dit verwerkt heb. Het is zo balen dat ik op deze manier een kans mis. Daar ben ik erg verdrietig van.' De man uit Heukelum had zich duidelijk wat meer voorgesteld van zijn debuut in de Tour de France. Wat de volgende wedstrijd wordt voor Jakobsen, is nog niet bekend.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws