INEOS-aanwinst Tarling knalt naar tweede Britse goud op WK tijdrijden junioren Wielrennen
Wielrennen

INEOS-aanwinst Tarling knalt naar tweede Britse goud op WK tijdrijden junioren

INEOS-aanwinst Tarling knalt naar tweede Britse goud op WK tijdrijden junioren

Toekomstig INEOS-renner Joshua Tarling maakte een succesvolle dag voor het Britse wielrennen op het WK wielrennen in Australië compleet. Nadat Zoe Bäckstedt dinsdag de wereldtitel veroverde bij de junioren vrouwen, deed Tarling het later op de dag bij de mannen. Thuisrijder Hamish McKenzie verraste met een tweede plek. De Duitser Emil Herzog ging als nummer drie het podium op.

Na de vrouwen junioren mochten in de middag (in Australië) de mannen uit de junioren categorie aan de bak. Van de vroegere starters zette thuisrijder McKenzie een ijzersterke tijd neer. De Australiër finishte na een tijd van 35.18 minuten. Met die tijd zou hij bij de tijdrit van de beloften in de top tien zijn geëindigd.

Een andere Australiër - Cameron Rogers - die intussen gestart was, is het neefje van Michael Rogers, voormalig wereldkampioen tijdrijden bij de elite. Cameron heeft echter nog het nodige werk te verrichten om in de voetsporen te treden van Michael. Na een goede start zakte Cameron weg in de tussenstand en eindigde hij op ruime afstand van Mckenzie.

Intussen waren met Mees Vlot en Duarte Marivoet een Nederlander en Belg actief op het parcours. Al snel was duidelijk dat Vlot niet mee kon strijden om het podium. Zijn tussentijden zaten rond de twaalfde plek. Het verging Marivoet een stuk beter. Aan de streep klokte hij de voorlopige derde tijd op 1.21 minuten van Mckenzie.

De tijd van McKenzie bleek ijzersterk. Vrijwel niemand kwam in de buurt van de tussentijden van de Australiër. Dat gold dus ook voor de tweede Nederlander (Sjors Lugthart) en Belg (Jens Verbrugghe). Ze speelden een rol in de marge.

Topfavoriet Tarling duikt als enige onder tijd van McKenzie

Onderhand waren de laatste renners onderweg, met de Luxemburgse favoriet Mathieu Kockelmann en de Britse topfavoriet Joshua Tarling. Waar Kockelmann teleurstelde met een dertiende tijd aan het eerste tussenpunt, maakte Tarling de verwachtingen vooralsnog waar. Bij het eerste punt dook hij negen seconden onder de tijd van McKenzie.

Aan het tweede tussenpunt bouwde Tarling zijn voorsprong verder uit naar negentien seconden. Daarmee leek de Brit op weg naar de wereldtitel. De verhouding met McKenzie begon in het slot echter wat te kantelen in het voordeel van de Australiër. Bij het derde tussenpunt had Tarling namelijk zes seconden van zijn voorsprong ingeleverd.

Met nog een kleine tien minuten te rijden leek het zodoende toch nog spannend te worden. Tarling stelde echter orde op zaken en liep in de slotfase weer uit naar een voorsprog van negentien seconden waarmee hij de wereldtitel tijdrijden naar zich toetrok.

Uitslag WK tijdrijden junioren mannen 2022

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws