Zoe Bäckstedt is klasse apart op WK tijdrijden junioren, brons voor Belgische Jooris Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Zoe Bäckstedt is klasse apart op WK tijdrijden junioren, brons voor Belgische Jooris

Zoe Bäckstedt is klasse apart op WK tijdrijden junioren, brons voor Belgische Jooris

Zoe Bäckstedt bleek op het WK tijdrijden voor junioren vrouwen een klasse apart. De 17-jarige Britse won met maar liefst een voorsprong van ruim anderhalve minuut op de nummer twee: de Duitse Justyna Czapla. De Belgische Febe Jooris pakte knap het brons.

De junioren vrouwen moesten rondom het Australische Wollongong een afstand van veertien kilometer afleggen. Dat Bäckstedt de grote favoriete was, bleek wel uit haar voorbereiding. Ze won recent de tijdrit in de Nederlandse rittenkoers Watersley Challenge al met een voorsprong van meer dan een minuut.

De concurrentie was dit jaar dan ook niet van het niveau van vorig jaar. Toen werd Bäckstedt nog geklopt door de Russiche Alena Ivanchenko, die sinds dit jaar bij de elite vrouwen uitkomt. Bäckstedt had dus weinig te vrezen en ze gaf haar concurrenten ook geen enkele hoop. Ze dook als enige dik onder de negentien minuten (18.26) en was daarmee veruit de snelste. Het was voor Bäckstedt haar tweede wereldtitel van het jaar, daar ze aan het begin van het seizoen ook de wereldtitel bij de junioren in het veldrijden pakte.

Achter Bäckstedt ging het zilver naar de Duitse Czapla. Jooris bevestigde haar derde plek tijdens op het EK tijdrijden met opnieuw een sterk optreden. Met een tijd van 20.15 minuten mocht ze ook op het podium van het WK. De andere troef namens België, Xaydee Van Sinaey, kwam niet verder dan een 23ste plek.

Nederlandse vrouwen missen podium op seconden

De Nederlandse vrouwen reden een verdienstelijke tijdrit, maar die bleek nipt onvoldoende voor het podium. Anna van der Meiden deed het met een vijfde plek net wat minder dan vorig seizoen toen ze vierde werd. Het podium was echter zeer dichtbij. Van der Meiden was slechts een seconde langzamer dan Jooris. Nienke Vinke volgde op twee seconden van haar landgenote. Dat bracht haar een zevende plek.

Uitslag WK tijdrijden junioren vrouwen 2022

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws