Woods ziet maatje Houle winnen en gaat nu zelf jagen in Tour: 'Ik voelde me de sterkste man bergop' Wielrennen
Wielrennen

Woods ziet maatje Houle winnen en gaat nu zelf jagen in Tour: 'Ik voelde me de sterkste man bergop'

Woods ziet maatje Houle winnen en gaat nu zelf jagen in Tour: 'Ik voelde me de sterkste man bergop'

Eén geweldige dag voor Hugo Houle, Israel-Premier Tech en Canada: zo omschreef Michael Woods de zege van zijn ploeg- en landgenoot Houle in Foix, na een geweldige solo door de Pyreneeën. 'Het was een perfecte dag', klonk het blij na afloop.

'Dit is een mooie dag voor Canada, de laatste (en enige, red.) keer dat een Canadees en rit won in de Tour was in 1988', heeft Woods zijn feitjes op orde voor de camera van Eurosport. 'Dat was Steve Bauer', doelt de puncher op de man die nu uitgerekend ploegleider is van zowel Woods als Houle bij Israel-Premier Tech.

'Volgens mij is het Hugo zijn eerste profzege, en wat een etappe is het dan om dat te realiseren', vervolgt Woods. 'Als ploeg hebben we zo goed gekoerst de afgelopen twee weken. De Roubaix-rit met Simon Clarke, Chris Froome en Hugo zelf die al derde werden, dit is the ice on the cake', gooit hij er een mooie term uit.

Woods: 'Er komen nog mooie ritten aan'

Hoe Houle het dan kon klaarspelen? 'Zo gaat het vaak met dit soort grote ontsnappingen', legt Woods uit. 'Het is niet als belediging bedoeld, maar renners van de tweede lijn als Hugo moeten optimistisch koersen en vaak is het dan zo dat de rest naar elkaar begint te kijken.'

'Hugo reed een perfecte afdaling en keerde terug naar de kopgroep, wat een goede situatie was voor ons. Hij reed op kop, ik zat erachter en ik zei: go, go, go', verklaart Woods de tactiek. 'Hij ging en zodoende zat ik in een perfecte positie, omdat ik niet hoefde te rijden.'

Zodoende heeft Israel-Premier Tech een tweede zege te pakken, maar Woods zelf staat nog altijd droog. 'Ik kijk uit naar de komende dagen', zegt hij vol grinta. 'Ik voelde mij de sterkste van de kopgroep op de beklimmingen en er komen nog mooie ritten aan', blikt hij alweer vooruit op de twee zware ritten in de Pyreneeën die volgen.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws