Wout van Aert ging bewust niet mee met Evenepoel op La Redoute: 'Had al mijn energie later nodig' Wielrennen
Wielrennen

Wout van Aert ging bewust niet mee met Evenepoel op La Redoute: 'Had al mijn energie later nodig'

Wout van Aert ging bewust niet mee met Evenepoel op La Redoute: 'Had al mijn energie later nodig'

Wout van Aert debuteerde net als winnaar Remco Evenepoel Luik-Bastenaken-Luik en net als zijn landgenoot haalde hij het podium. Evenepoel won, Van Aert moest zich tevreden stellen met een derde plaats. 'Daar ben ik tevreden mee', zegt hij na afloop.

'Ik ben tevreden met een derde plaats. Het is niet waarvoor ik was gestart, maar wel een resultaat waar je trots op moet zijn. Ik heb alles gedaan wat ik kon en geprobeerd erbij te blijven op de steile beklimmingen. Er was echter één voorop die sterker was dan alle anderen vandaag', aldus Van Aert.

Van Aert wilde niet mee met Evenepoel

'Chapeau', zo klinkt het in het Frans richting Evenepoel, die op La Redoute aanging en niet meer werd teruggezien. Van Aert koos er bewust voor niet mee te gaan. 'Ik moest volgen, aanvallen op La Redoute is vaak te vroeg. Remco slaagde er echter in om het tot de finish vol te houden. Het was voor mij de juiste keuze om te wachten, ik had al mijn energie nodig om met de voorsten over de slotklim te komen.'

Of Van Aert nog eens terugkeert in Luik-Bastenaken-Luik? Het lijkt er wel op. 'Ja, waarom niet? Het is een mooi parcours voor mij en ik heb vandaag bewezen dat ik mee kan doen om de zege. We zullen zien of er in de toekomst iets mogelijk is.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws