Wuyts keihard over verschil Van der Poel en Van Aert: Hij is zó slim en werkt succesvoller af' Wielrennen
Wielrennen

Wuyts keihard over verschil Van der Poel en Van Aert: Hij is zó slim en werkt succesvoller af'

Wuyts keihard over verschil Van der Poel en Van Aert: Hij is zó slim en werkt succesvoller af'

Michel Wuyts staat bekend om zijn haarscherpe meningen over de koers. Dit maal stak hij zijn visie over Mathieu van der Poel en Wout van Aert niet onder stoelen of banken. De Belgische oud-commentator ziet verschillen in aanpak van opbouw en training tussen beide supersterren en concludeert dat er momenteel een duidelijke winnaar is in het eeuwige (mentale) gevecht tussen de kemphanen: 'Hij is zó koersslim, venijniger en werkt succesvoller af', stelt de analist in Het Laatste Nieuws.

Wuyts haakt in op een interview dat Van der Poel gaf aan HLN en op de resultaten die de Nederlander in het afgelopen seizoen behaalde. 'Ik zou als concurrentie wakker liggen. Van der Poel geeft aan dat zijn basisconditie beter is dan afgelopen seizoen. Dat hij meer heeft kunnen trainen. En dat hij harder en beter heeft getraind. Een rilling liep me van atlas tot stuit. Vorig jaar won hij met een pijnlijke rug en slappere basis het WK op de weg en in het veld, Milaan-Sanremo en Parijs-Roubaix', doet de columnist zijn best om aan te geven waar Van der Poel dan nu wel allemaal niet toe in staat moet zijn.

Spanje als cruciaal besluit? Wuyts denkt van wel

'Zelfs Van Aert zal niet ontkennen dat zijn grootste concurrent in 2023 een eind uitliep. Het troevenarsenaal van Van der Poel is groter. Hij is verdomd koersslim, venijniger en werkt koersen succesvoller af. Van Aert was kansloos op de Kruisberg, nergens op de Poggio, werd weggezet in Glasgow en trapte in de val in Hoogerheide. Van der Poel beheerst alle mentale spelletjes, Van Aert zet daar motorsterkte en gramschap tegenover', stelt Wuyts, die alleen de E3-prijs naar Van Aert zag gaan en hard is voor zijn landgenoot.

Wat maakt dan deze winter het verschil? Wuyts ziet een factor in het feit dat Van der Poel een stekje heeft in Spanje aan de Costa Blanca, waar hij meer traint dan in België. 'Van der Poel beweert er de liefde voor volumetrainingen gevonden te hebben. Hij heeft er drie keer zo veel getraind. In de zon, hier is het tien graden kouder en regent het. Hij zegt meer wegrenner dan crosser geworden te zijn en kickt op volle daguitstappen. Logisch oordeel: Van der Poel heeft nog progressiemarge. Zou Sarah van Aert al een verhuizing naar Spanje hebben overwogen?', vraagt de oud-commentator zich tot slot nog af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws