Wynants belde Vermote met Visma | Lease a Bike-vraag: 'Ik zei: Maarten, ik wil koersen!' Wielrennen
Wielrennen

Wynants belde Vermote met Visma | Lease a Bike-vraag: 'Ik zei: Maarten, ik wil koersen!'

Wynants belde Vermote met Visma | Lease a Bike-vraag: 'Ik zei: Maarten, ik wil koersen!'

Julien Vermote was in december de gelukkige om na het stoppen van Lennard Hofstede de Visma | Lease a Bike-selectie voor 2024 te vervolledigen. De Belg was er meer dan één jaar tussenuit, maar mag op korte termijn zijn rentree maken bij de beste ploeg ter wereld. In gesprek met Rouleur geeft Vermote meer tekst en uitleg.

Hij zag zijn contract bij Alpecin-Fenix eind 2022 niet meer verlengd worden, waarna hij er een jaartje noodgedwongen als eenmansploeg dienst moest doen. De 34-jarige coureur volhardde echter, ook diep in 2023. 'Ik belde Merijn Zeeman toen ik meekreeg dat de fusie met Soudal niet zou gaan gebeuren, maar ze waren er nog mee bezig. Hij vertelde me dat ik tien dagen moest wachten en dat gaf net genoeg hoop. Toen ik terugbelde was er nog niets duidelijk, maar we waren tenminste in gesprek.'

'In december belde ploegleider Maarten Wynants me vervolgens met de vraag of ik nog steeds interesse had en ik zei: Maarten, ik wil koersen!', doet Vermote, momenteel met Tiesj Benoot en Wout van Aert op Mallorca op stage, uit de doeken. Hij begint komende week met de Clasica Almeria en zal nadien ook de Ronde van de Algarve rijden.

Vermote wil zichzelf bewijzen en zo verzekeren van toekomst op de fiets

'Ik ben vooral dankbaar', zegt de Belg bij Rouleur. 'Het was een lang jaar, maar ik heb wel geleerd hoeveel ik van het fietsen houd. Ik werd er afgelopen jaar niet voor betaald, maar vond het nog steeds geweldig om de fiets te pakken. Als je passie een prioriteit is in het leven, is dat prachtig', aldus Vermote, die weet dat hij niet op zijn lauweren kan rusten. 'Ik heb maar een contract voor een jaar, maar dat is normaal. Ik ben er zeker van dat als ik mijzelf kan bewijzen, ik nog enkele jaren door kan. Die kans heb ik nu tenminste.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws