Tejada (Astana) troeft EF-talent Piccolo en 47-jarige Sevilla af in tweede rit Colombia Wielrennen
Wielrennen

Tejada (Astana) troeft EF-talent Piccolo en 47-jarige Sevilla af in tweede rit Colombia

Tejada (Astana) troeft EF-talent Piccolo en 47-jarige Sevilla af in tweede rit Colombia

Harold Tejada (Astana Qazaqstan Team) heeft woensdag de tweede rit van de Ronde van Colombia naar zijn hand weten te zetten. In Santa Rosa de Viberto was hij de beste van een omvangrijke kopgroep na een vermakelijke rit.

Na de door sprinter Fernando Gaviria (Movistar) gewonnen openingsrit met start in Paipa en finish in Duitama, begon het peloton op dag twee opnieuw in diezelfde startplek. Ditmaal niet voor een etappe voor de snelle mannen, maar met een parcours dat kansen zou bieden aan de baroudeurs richting Santa Rosa de Viberto

Zes mannen namen al snel de benen: Javier Jamaica (Team Medellín), Efren Santos (Canels Java), Bernardo Suaza (Petrolike), Mounir El Azhari (Sidi), Daniel Mendez (NU Colombia) en Esteban Villareal (Sel. Ecuador) waren de coureurs die even publiciteit wensten in het wielergekke Colombia, terwijl de controle in het peloton in handen werd genomen door de Movistar-mannen.

Sterke mannen maken oversteek naar voren

Gedurende de rit was er nog wat gespuis, waarbij onder meer oudgediende Oscar Sevilla en jongeligen Andrea Piccolo (EF Education-EasyPost) en Harold Tejada (Astana Qazaqstan Team) de oversteek naar voren maakten. Deze kopgroep nam meer dan twee minuten voorgift en leek zodoende ook een realistische kans te maken op de dagzege.

Vanuit de vluchters was Tejada uiteindelijk de man die over de beste benen beschikte, in een venijnig spurtje, voor Piccolo en de 47-jarige Sevilla.

Uitslag etappe 2 Ronde van Colombia 2024

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws