Jumbo-Visma en Van Aert laten niets aan toeval over met vroege Vlaamse trip: 'Leuk moment met team', zegt Wynants Wielrennen
Wielrennen

Jumbo-Visma en Van Aert laten niets aan toeval over met vroege Vlaamse trip: 'Leuk moment met team', zegt Wynants

Jumbo-Visma en Van Aert laten niets aan toeval over met vroege Vlaamse trip: 'Leuk moment met team', zegt Wynants

Ineens waren ze daar op Strava. Wout van Aert en zijn ploeggenoten reden met behouden vaart door het Vlaamse heuvellandschap, zich als groep duidelijk aan het 'inlezen' op de belangrijkste hindernissen van onder andere de Ronde van Vlaanderen. Dinsdag trainden ze 110 kilometer, woensdag kwamen daar vijftig kilometer bij. Een bewuste zet, zo aan het eind van november, volgens ploegleider Maarten Wynants. 'Zo kunnen we spelenderwijs de boel een beetje opfrissen', liet hij optekenen door Het Nieuwsblad.

Ruim vier maanden voor de start van de Ronde van Vlaanderen het parcours al verkennen, is dat niet behoorlijk vroeg? 'We doen dit nu voor het derde jaar op rij', vertelt Wynants. 'Op vrijdag hebben we een teamdag, waar we alle nieuwe renners verwelkomen en nemen we ook afscheid van vertrekkers. Dat was toch in de buurt, dus zorgen we ervoor dat we bij de aanwezige renners alvast het geheugen weer een beetje opfrissen', zo doelt hij op het parcours van de voorjaarsklassiekers.

Mini-trainingskamp om Van Aert en co. met mentale voorsprong 2024 in te sturen? 'Nu rondrijden met nul komma nul druk'

Het lijkt typisch voor Jumbo-Visma. Zó vroeg de mogelijkheden al beet pakken om niets aan het toeval over te laten met betrekking tot de winstkansen in de grootste wedstrijden. Want naast de afgelegde kilometers, zo'n 160 in totaal, dompelen Wynants en de andere aanwezige ploegleider Grischa Niermann huidige én toekomstige renners ook alvast onder in de ploegcultuur. 'Het is ook een kwestie van teambuilding. We hebben onze wedstrijdfilosofie uitgelegd, zodat renners weten hoe wij koersen in het voorjaar. Ook hebben we een quiz georganiseerd om de banden wat aan te halen in het team', aldus Wynants.

Moeten we het Vlaamse novemberavontuur dan zien als een mini-trainingskamp? Naast Van Aert sloten onder anderen Tiesj Benoot, Matteo Jorgenson (nog gehuld in Movistar-kledij), Edoardo Affini en Christophe Laporte aan. Wynants beschrijft het informeler: 'Ach, dit is een leuk moment met het team. Dit is voor ons een kans om in een gelaten sfeer, met nul komma nul druk, het parcours van de Ronde te bekijken.' Het lijkt dan ook vooral een kwestie van het versterken van de teamgeest, al benadrukt de Belgische ploegleider dat het wel degelijk een bewuste keuze is die kan helpen: 'Het kan in ieder geval geen nadeel zijn.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws