Van Aert blijft ondanks kritiek dromen van Monument (én Giro): 'Weet niet of ik dat mag zeggen van de ploeg' Wielrennen
Wielrennen

Van Aert blijft ondanks kritiek dromen van Monument (én Giro): 'Weet niet of ik dat mag zeggen van de ploeg'

Van Aert blijft ondanks kritiek dromen van Monument (én Giro): 'Weet niet of ik dat mag zeggen van de ploeg'

Eigenlijk zijn er deze weken maar twee discussies in wielerland. Ten eerste: wat moet er met de veldritkalender gebeuren? En ten tweede: wat zullen nou toch de hoofddoelen van Wout van Aert worden in 2024? Hier en daar liet de Belgische alleskunner al weten dat hij graag en waarschijnlijk de Giro rijdt, in een vraaggesprek met een Colombiaanse vlogger. Dat snelle gesprek gaf tevens een inkijkje in welke koers Van Aert het liefst zou winnen.

In het korte interview geeft Van Aert als wielertopper mee wie nou eigenlijk zijn idolen waren en tegen wie én welke berg hij op kijkt. Zou was hij vroeger fan van Sean Kelly, niet geheel onbegrijpelijk als je de profielen van Van Aert en de Ierse oud-renner vergelijkt. Hij walgt van de Col de la Loze, ziet Rigoberto Urán als de meest beroemde contactpersoon in zijn telefoon en vindt Jonas Vingegaard de beste klimmer van het peloton.

Van Aert beantwoordde ook de vraag welke wedstrijd het hoogst op zijn verlanglijst staat. 'Dat is de Ronde van Vlaanderen', liet hij er geen twijfel over bestaan. Het mag een hint zijn dat welke grote ronde de man uit Herentals ook zal betwisten, hij er in ieder geval geen Vlaams voorjaar voor zal laten varen.

'De Ronde van Vlaanderen is de koers die ik het liefst wil winnen'

In een interview met Eurosport gaf hij tevens aan waarom hij dan tóch graag de Giro zou willen rijden in plaats van de Tour. Eigenlijk gaf hij twee redenen. 'Ik zou graag eens een andere wedstrijd rijden dan ik de afgelopen jaren heb gedaan. Daarnaast is het een olympisch jaar, de focus zal ook op die wedstrijd liggen', zo verklaart Van Aert.

Gekscherend meldt hij nog even dat hij niet zeker weet 'of hij dit van de ploeg mag zeggen.' Ook in dit interview maakt hij echter duidelijk: 'Het grote doel blijft het winnen van een Vlaamse klassieker.' Met welke ambities Van Aert een maandje na die klassiekers dan zal starten in de Giro, blijft nog even gissen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws