Zelden gezien: voormalig renner en directeur Nuno Ribeiro (W52-Porto) krijgt dopingschorsing van 25 jaar Wielrennen
Wielrennen

Zelden gezien: voormalig renner en directeur Nuno Ribeiro (W52-Porto) krijgt dopingschorsing van 25 jaar

Zelden gezien: voormalig renner en directeur Nuno Ribeiro (W52-Porto) krijgt dopingschorsing van 25 jaar

Een ongekend lange schorsing is gisteren toegekend aan Nuno Ribeiro. De nu 46-jarige Ribeiro, in het verleden renner én directeur van de Portugese W52-Portoploeg, mag 25 jaar lang niet actief zijn in het wielrennen. Deze enorme schorsing werd uitgesproken door de Portugese anti-dopingautoriteit. Ribeiro werd schuldig gevonden voor het in bezit hebben van doping, het handelen in doping én het toedienen van verboden middelen.

Ribeiro mag zodoende tot en met 2047 geen actieve functie bekleden in de wielersport. Het zou onder andere om verboden middelen als testosteron en groeihormonen. De Portugese ex-renner was tijdens zijn actieve loopbaan als coureur ook al betrokken bij dopingzaken. Ribeiro boekte tijdens zijn loopbaan tussen 2001 en 2009 behoorlijk wat successen, bijna allemaal op Portugese grond. Juist daar waar het dopingspook al jarenlang rond.

Schorsing Ribeiro volgt na opdoeking schandaalploeg W52-Porto

Want het Portugese wielrennen heeft de laatste jaren vele dopingschandalen gekend, en dan met name de W52-Portoploeg. Zo werd tweevoudig winnaar van de Ronde van Portugal, Raul Alarcon, in 2019 betrapt op het gebruik van verboden middelen. Destijds was Ribeiro ploegleider van de Portugese ploeg. Vorig jaar volgden dopingschorsingen voor onder andere voormalig Volta ao Algarve-winnaar Joao Rodrigues. Dit nieuwe schandaal betekende toen het einde van de beruchte ploeg.

Ribeiro zal eveneens voor de rechter moeten verschijnen. Naar alle dopingschandalen binnen de W52-Portoploeg is onder de naam 'Prova Limpa' is een gerechtelijke onderzoek gaande. Hier zal de rol van alle 26 betrokkenen nader worden bekeken. Van de ploeg is nu slechts nog een jeugdtak over, die niet meer toegelaten wordt tot officiële wedstrijden en zich richt op het trainen van jonge talenten. Met de megaschorsing van Ribeiro komt het ongekend grote Portugese dopingschandaal op een nieuw dieptepunt terecht.

0 claps
0 visitors

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news