Verrassing! Jayco Alula kaapt Luke Plapp weg bij INEOS ondanks doorlopend contract Wielrennen
Wielrennen

Verrassing! Jayco Alula kaapt Luke Plapp weg bij INEOS ondanks doorlopend contract

Verrassing! Jayco Alula kaapt Luke Plapp weg bij INEOS ondanks doorlopend contract

Luke Plapp tekent voor vier jaar bij Team Jayco AlUla. Dat maakt de Australische équipe bekend via de teamwebsite. De tweevoudig Australisch kampioen op de weg tekent tot en met 2027 voor de ploeg uit zijn vaderland. Plapp had nog een doorlopend contract bij Ineos Grenadiers, maar heeft dus besloten de Britse ploeg te verlaten.

Met Plapp krijgt Jayco AlUla een renner in huis die op verschillende terreinen uit de voeten kan. Zo won hij drie jaar geleden als negentienjarig broekie de Australische tijdrittitel. Afgelopen seizoen werd hij knap tweede in de UAE Tour. 'We zien ernaar uit hem te strijden voor het algemeen klassement in wedstrijden', is teammanager Brent Copeland helder over één van de terreinen waar Plapp zich op zal focussen.

'Trotse Australiër' Plapp ziet transfer als thuiskomen 

Plapp is met zijn 22 jaar onderdeel van een storm van nieuw talent in het peloton. Zijn snelle ontwikkeling heeft hem kennelijk niet overtuigd om voor zijn kans bij INEOS Grenadiers te gaan. Daar geeft hij zelf duidelijk een reden voor: 'Het voelt eerlijk gezegd gewoon als thuiskomen. Ik ben een trotse Australiër en het is een grote eer om voor een ploeg uit mijn thuisland te gaan koersen. Het worden vier geweldige jaren', zo stelt Plapp. Het talent komt bovendien niet in een groep vreemden terecht: 'Vele jongens ken ik al. Het is een goede groep. Ik wil direct goed beginnen in de eerste koers met dit team.'

Ploegleider Copeland steekt zijn tevredenheid over de transfer van Plapp niet onder stoelen of banken: 'Zijn talent is onmiskenbaar, dus voor ons is dit een prachtige transfer.' Het talent van Plapp zal bij Jayco AlUla zorgvuldig worden uitgezocht en benut: 'We willen hem binnen het team laten groeien. Onze klimtrein is versterkt deze winter, zij kunnen Luke bijstaan. Ook blijven we voor succes gaan in het tijdrijden. Het nationaal kampioenschap zal een mooie eerste test worden. Om te kijken of hij zijn titel opnieuw kan verdedigen', zo besluit Copeland, vooruit blikkend op de eerste belangrijke test voor Plapp.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws