Ziekte gooit programma's Geraint Thomas en Démare door de war, geen Ronde van Algarve Wielrennen
Wielrennen

Ziekte gooit programma's Geraint Thomas en Démare door de war, geen Ronde van Algarve

Ziekte gooit programma's Geraint Thomas en Démare door de war, geen Ronde van Algarve

Arnaud Démare en Geraint Thomas zijn woensdag niet van start gegaan in de Ronde van de Algarve. De Franse spurter van Groupama-FDJ heeft positief getest op het coronavirus, zo meldt L'Equipe. Thomas heeft volgens Cyclingnews door ziekte besloten zijn trainingskamp in Los Angeles te verlengen.

De 31-jarige Démare zou zijn seizoen eerder deze maand al starten in de Tour of Antalya, maar die werd vanwege de dramatische aardbevingen in Turkije afgelast. Ook door de wedstrijd in de Algarve gaat nu een streep. De verwachting is dat Démare nu pas op 26 februari zijn seizoen begint in Kuurne-Brussel-Kuurne.

Een valse start voor de Fransman, die dit jaar grote ambities heeft. Hij won in 2022 zeven keer en maakte vooral in de Giro d'Italia indruk met drie ritzeges. Een dergelijke dominatie had hij in de Giro van 2020 met vier etappezeges ook al getoond. Démare won in 2022 onder meer ook Parijs-Tours.

Groupama-FDJ zal de Ronde van de Algarve nu rijden zonder echte sprinter. Valentin Madouas lijkt op papier de klassementsman van dienst. Hij krijgt Lewis Askey, Paul Penhoët, Stefan Küng, Olivier Le Gac, Miles Scotson en Jake Stewart mee als ploeggenoten.

Thomas verschijnt misschien aan start Ronde van Catalonië

Oud-Tourwinnaar Thomas werd net na de Tour Down Under ziek en besloot daarop om de Ronde van Algarve niet aan te vangen. Ploegleider Rod Ellingworth laat weten dat de Engelsman inmiddels aan de beterende hand is. 'Geraint is in orde. Hij werd net voor de Tour Down Under een beetje ziek. De koers zelf ging goed, maar hij kreeg daarna weer hetzelfde. Hij heeft zich nooit echt ellendig gevoeld. Toch was er iets aan de hand. Hij zit nu weer in een goed ritme in Los Angeles.'

Thomas vervolgt nu zijn seizoen in de Tirreno-Adriatico. Het is waarschijnlijk dat de renner van INEOS Grenadiers daarna de Ronde van Catalonië aan zijn programma toevoegt. Thomas heeft in 2023 zijn zinnen gezet op een goed resultaat in de Giro d'Italia.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws