Arnaud Démare, die in 2023 op jacht gaat naar zijn 100e profzege, vangt zijn seizoen aan in Kuurne-Brussel-Kuurne Wielrennen
Wielrennen

Arnaud Démare, die in 2023 op jacht gaat naar zijn 100e profzege, vangt zijn seizoen aan in Kuurne-Brussel-Kuurne

Arnaud Démare, die in 2023 op jacht gaat naar zijn 100e profzege, vangt zijn seizoen aan in Kuurne-Brussel-Kuurne

De Tour of Antalya (9 tot en met 12 februari) zou voor Arnaud Démare normaal gesproken zijn eerste koers van het seizoen hebben betekend. De zware aardbevingen die hebben plaatsgevonden in Turkije (en Syrië) zorgden er echter voor dat de koers is afgelast. Als gevolg daarvan is de kans groot dat de Franse topsprinter, die inmiddels 91 profzeges op zijn naam heeft staan, zijn seizoen op 26 februari zal beginnen in Kuurne-Brussel-Kuurne.

De afgelasting van de Turkse rittenkoers resulteert in het gegeven dat sprintbom Démare zijn seizoen waarschijnlijk twee weken later dan gepland zal openen, zo meldt de Franse regionale krant Courrier Picard. De 31-jarige Fransman, die 2022 wist af te sluiten met een stijlvolle overwinning in Parijs-Tours, trapt zijn wielerjaar zodoende dus 'verplicht' af in Kuurne-Brussel-Kuurne. Deze koers stond sowieso al op de planning van de achtvoudig ritwinnaar in de Giro d'Italia, maar lijkt dus nu zijn seizoensopener te gaan worden. Indien Démare dit kalenderjaar negen overwinningen weet te boeken, heeft hij de mythische grens van honderd profzeges bereikt.

Démare kent Milaan-Sanremo, Parijs-Roubaix en de Tour de France als hoofddoelen in 2023

Groupama-FDJ, de broodheer van Démare, zou er eventueel wel voor kunnen kiezen om de vlugge Fransman al eerder in wedstrijdverband in te zetten. Op zondag 12 februari staat in Spanje namelijk de Clasica de Almeria op het programma. De Franse formatie heeft de definitieve wedstrijdselectie voor de Spaanse eendagswedstrijd immers nog niet compleet. Ook de Ronde van de Algarve (15 tot en met 19 februari), waar de ploeg de selectie al wel voor bekendgemaakt heeft, behoort nog tot de mogelijkheden. Démare zou het aldaar kunnen opnemen tegen mannen als Fabio Jakobsen, Matteo Trentin en Jordi Meeus. Mocht Démare last-minute opgeroepen worden voor deze Portugese koers, zal één van zijn ploegmakkers van de startlijst moeten verdwijnen. Momenteel lijkt Jake Stewart de aangewezen man binnen de selectie om Jakobsen en co het vuur aan de schenen te leggen.

Na Kuurne-Brussel-Kuurne reist Démare in ieder geval af richting Frankrijk, waar hij mee zal doen aan Parijs-Nice. Vervolgens staan achtereenvolgens sowieso Milaan-Sanremo, Parijs-Roubaix en de Tour de France op het programma van de sterke sprinter, die ook al twee Touretappes op zijn palmares heeft mogen bijschrijven. Zijn bekendgemaakte deelname aan de Tour de France van 2023 zorgde onlangs nog voor frictie. Ploeg- en landgenoot David Gaudu liet immers (onbedoeld) blijken dat hij in La Grande Boucle liever niet samen met de sprinter wil starten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws