Zimmermann blijft twee jaar langer bij Intermarché-Wanty: 'Hij heeft onze kleuren al vaak laten schitteren' Wielrennen
Wielrennen

Zimmermann blijft twee jaar langer bij Intermarché-Wanty: 'Hij heeft onze kleuren al vaak laten schitteren'

Zimmermann blijft twee jaar langer bij Intermarché-Wanty: 'Hij heeft onze kleuren al vaak laten schitteren'

George Zimmermann blijft twee jaar langer bij Intermarché-Wanty, zo bevestigt de Belgische WorldTour-formatie in een persbericht. De 26-jarige Duitser, die sinds 2021 voor de de ploeg van Jean-François Bourlart rijdt, verlengde zijn contract tot 2026.

Zimmermann staat bekende als een aanvallende renner, die zowat op elk terrein goed uit de voeten kan. De Duitser boekte eind juli 2021 in de kleuren van Intermarché zijn allereerste profzege in de Tour de l'Ain, maar de mooiste zege uit zijn carriè boekte hij tijdens het Critérium du Dauphiné van vorig jaar, toen hij de zesde rit naar Crest-Voland won.

“Mijn keuze om in 2021 aan te sluiten bij Intermarché-Wanty is de juiste voor mijn carrière gebleken, want binnen dit World Team wordt veel aandacht geschonken aan jonge renners in ontwikkeling. Het is via hun werkwijze dat ik vorige zomer in het Critérium du Dauphiné mijn eerste World Tour succes heb kunnen bereiken en andere onvergetelijke momenten heb kunnen beleven. Prestaties als deze hebben mijn status in het peloton veranderd, maar dat was voor mij geen aanzet om mijn carrière een nieuwe wending te geven. Ik voel me simpelweg erg gelukkig bij Intermarché-Wanty en weet dat ik binnen deze omgeving ook de komende jaren het beste uit mezelf zal kunnen blijven halen', vertelt Zimmermann.

Aike Visbeek: 'Zimmermann heeft de kleuren van Intermarché-Wanty al vaak laten schitteren'

Na zijn Dauphiné-zege won Zimmermann ook bijna de tiende rit in de Tour de France, maar in de straten van Issoire moest hij nog net de Spanjaard Pello Bilbao (Bahrain-Victorious) voor zich dulden. Dit seizoen eindigde hij al op het podium van de Cadel Evans Great Ocean Road Race, maar in de Vlaamse klassiekers brak Zimmermann vooralsnog geen potten. Dat gaat hij wel proberen doen in Eschborn-Frankfurt (1 mei), waar hij voor eigen volk samen met de Belgen Kobe Goossens, Gijs Van Hoecke, Gerben Kuypers en Laurenz Rex, de Nederlander Mike Teunissen en de Italiaan Lorenzo Rota aan de start staat.

1155044929

'Georg Zimmermann heeft de kleuren van Intermarché-Wanty al vaak laten schitteren', gaat Performance Manager Aike Visbeek verder. 'Ik denk bijvoorbeeld aan vorige zomer, met zijn fantastische ritzege in het Critérium du Dauphiné en zijn tweede plaats in de tiende rit van de Ronde van Frankrijk. Twee schitterende resultaten vanuit een sterke ontsnapping waarin hij zijn sterk karakter en wil om te winnen toonde. Het kunnen afmaken op belangrijke momenten voor de ploeg is iets bijzonder. Bij Intermarché-Wanty krijgt hij de kans om zijn grote motor in te zetten in kortere etappekoersen en klassiekers op zijn maat, evenals in een vrijbuitersrol in grote rondes. Hij heeft de capaciteiten om een rit te winnen, vorig jaar was hij er in de Ronde van Frankrijk dichtbij. Dat blijft onze ambitie.'

Selectie Intermarché-Wanty Eschborn-Frankfurt 2024

Georg Zimmermann
Lorenzo Rota
Laurenz Rex
Gijs Van Hoecke
Kobe Goossens
Mike Teunissen
Gerben Kuypers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws