Israel-Premier Tech trekt met mix aan ervaring (Woods) en jeugdig enthousiasme (Frigo) richting Giro Wielrennen
Wielrennen

Israel-Premier Tech trekt met mix aan ervaring (Woods) en jeugdig enthousiasme (Frigo) richting Giro

Israel-Premier Tech trekt met mix aan ervaring (Woods) en jeugdig enthousiasme (Frigo) richting Giro

Het blijft maar selecties voor de Giro d'Italia (4-26 mei) regenen. Deze keer is Israel-Premier Tech aan de beurt, dat een mix aan jeugdig enthousiasme en rationele ervaring voor de dag brengt.

Binnen de Israëlische ploeg wordt het meest verwacht van Michael Woods. De 37-jarige Canadees bewees vorig jaar op de Puy de Dome dat hij nog lang niet versleten is en kan in tegenstelling tot Wout Poels de ultieme triple najagen (etappezeges in de drie grote rondes). Zijn Australische leeftijdsgenoot Simon Clarke en diens landgenoot Nick Schultz, die als een van de enigen Tadej Pogacar een rit kon ontfutselen in de Ronde van Catalonië, mogen ook ambities op ritwinst koesteren.

'Het is zes jaar geleden dat ik naar de Giro ben geweest en ik ben echt enthousiast om er weer bij te zijn', vertelt Woods in het persbericht. "Ik heb een moeilijke start van het seizoen gehad met een periode van ziekte, maar ik heb het gevoel dat dat eindelijk achter me ligt en nu is het tijd voor een van de coolste races op de kalender. Daardoor zal ik wat rustiger starten en later in de wedstrijd op zoek gaan naar een etappezege. Dat is mijn grootste doel van de Giro. Hopelijk kan ik mijn vorm opbouwen in de beginfase en dan agressief zijn en een etappe winnen tegen het einde van de race.'

Israel-Premier Tech trekt met mix aan ervaring (Woods) en jeugdig enthousiasme (Frigo) richting Giro

Kan Marco Frigo het hoofd koel houden?

In de vlakke etappes heeft Israel-Premier Tech nog wat troeven in de hand. De Fransman Hugo Hofstetter neemt voor het eerst deel aan de Giro, voor de Brit Ethan Vernon, de Israeli Nadav Raisberg en de Canadees Riley Pickrell is het zelfs hun debuut in een grote ronde. Vernon mocht dit seizoen al eens juichen in de Tour des Alpes Maritimes, terwijl Hofstetter tal van ereplaatsen bij elkaar reed in de Vlaamse klassiekers.

Tot sloten richten we onze blik op de laatste renner van het achttal: Marco Frigo. Samen met de Canadees Derek Gee, die er na zijn trio aan tweede plaatsen dit jaar niet bij is in de laars, kleurde de 24-jarige Italiaan de Giro met een aanvallende ingesteldheid. Dat leverde hem geen etappewinst op, maar wel drie topzesplaatsen. Benieuwd of Frigo dit jaar wel het hoofd koel kan houden om zijn allereerste profzege te pakken.

Selectie Israel-Premier Tech Giro d'Italia 2024

Michael Woods
Riley Pickrell
Simon, Clarke
Nick Schultz
Nadav Raisberg
Ethan Vernon
Hugo Hofstetter
Marco Frigo

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws