Zonneveld pakt op Texel de zege in strandrace: 'Had al een paar keer de kans om te winnen' Wielrennen
Wielrennen

Zonneveld pakt op Texel de zege in strandrace: 'Had al een paar keer de kans om te winnen'

Zonneveld pakt op Texel de zege in strandrace: 'Had al een paar keer de kans om te winnen'

Thijs Zonneveld heeft victorie gekraaid in de MTB Beachrace Texel, een strandrace op het gelijknamige eiland. De BEAT Cycling Club-coureur c.q. AD-journalist soleerde naar de overwinning en verwees daarbij Daan van Sintmaartensdijk en Ivar Slik naar respectievelijk de tweede en derde plaats.

Op het Instagramaccount van zijn ploeg doet de 43-jarige Zonneveld zijn verhaal van de dag uit de doeken. 'Dit was even nodig', luidt zijn eerste reactie na afloop van de 52 kilometer ploeteren door het mulle zand. 'Voor mijn gevoel had ik in een paar strandraces de kans om te winnen, maar heb ik het niet gedaan. De ene keer baalde ik daar meer van dan de andere keer. Ik zat er tegenaan te hikken.'

'Ik voelde me heel goed', vervolgt de laureaat zijn relaas. 'Ik miste geen enkele keer de slag. In de finale kwamen twee groepjes bij elkaar en viel het een moment stil. Toen wist ik: dit is mijn moment. Ik was meteen weg en toen ik één keer achteromkeek, wist ik eigenlijk al dat het gedaan was. Ik ben hier heel blij mee', aldus de koersconnaisseur.

Op het Waddeneiland werd de tweede van in totaal zeven manches uit de zogeheten Strandrace Topcompetitie verreden. De eerste manche, welke twee weken eerder werd afgewerkt, was een kolfje naar de hand van Van Sintmaartensdijk, die ook de rangschikking aanvoert.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws