Orts als eerste Spanjaard ooit op podium van klassementscross: 'Technisch rondje ligt me normaal gezien beter' Veldrijden
Veldrijden

Orts als eerste Spanjaard ooit op podium van klassementscross: 'Technisch rondje ligt me normaal gezien beter'

Orts als eerste Spanjaard ooit op podium van klassementscross: 'Technisch rondje ligt me normaal gezien beter'

De Jaarmarktcross in Niel, onderdeel van de Superprestige: Eli Iserbyt op één, gevolgd door Joris Nieuwenhuis. Op plek drie zagen we echter een ietwat opvallende naam, aangezien Felipe Orts het podium vervolledigde. De routinier van Burgos-BH was dankzij zijn derde stek de eerste Spaanse veldrijder ooit die op het podium van een klassementscross is geëindigd. En daar is de 28-jarige Zuid-Europeaan natuurlijk maar wat blij mee.

'In het begin ging het vrij aardig, maar in de middenfase kreeg ik te maken met twee lekke banden', opent Orts het flashinterview. 'Ik bleef echter doorgaan en kreeg Laurens Sweeck in het vizier. Ik had een goed gevoel en uiteindelijk wist ik hem te passeren. Deze derde plaats is dus echt geweldig.'

'Als ik zo'n goed gevoel heb, zijn alle parcoursen perfect voor mij', aldus Orts

Het parcours in Niel kon omschreven worden als een blubberparcours. Naar eigen zeggen is Orts wel te porren voor soortgelijke omlopen. 'Ik vind het wel fijn als het een zware wedstrijd is, al past een technisch rondje normaal gesproken beter bij mij. Maar als ik zo'n goed gevoel heb, zijn alle parcoursen perfect voor mij!', aldus een vrolijke nummer drie.

Eén dag na het modderfestijn in Niel verkast het crosscircus naar Dendermonde, waar eenzelfde soort parcours te wachten staat. Orts wil liever niet nog al te veel op die zaken vooruitlopen. 'Ik ga eerst eens genieten van deze derde plaats. Morgen is weer een nieuwe dag en we zien dan wel hoe het allemaal loopt', jubelt de breeduit lachende Spanjaard ter afsluiting.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws