Zware streep door de rekening van Jayco-AlUla: Eddie Dunbar gaat na val niet meer van start in derde Giro-rit Wielrennen
Wielrennen

Zware streep door de rekening van Jayco-AlUla: Eddie Dunbar gaat na val niet meer van start in derde Giro-rit

Zware streep door de rekening van Jayco-AlUla: Eddie Dunbar gaat na val niet meer van start in derde Giro-rit

Eddie Dunbar zal maandagmiddag niet meer van start gaan in de derde rit van de Giro d'Italia. De Ierse kopman van Jayco-AlUla kwam zondag redelijk hevig ten val en moet met kniepijn en andere mankementen de Ronde van Italië verlaten. Dat bevestigt de Australische formatie maandagochtend via sociale media.

'Jammer genoeg zal Eddie Dunbar na zijn val in de tweede rit vandaag niet meer starten in de derde etappe van de Giro d'Italia', aldus Jayco-AlUla in een mededeling. 'De Ier kon de rit nog uitrijden, maar na verder onderzoek van de teamdokter hebben we de beslissing genomen om de 27-jarige renner uit koers te halen omwille van een blessure aan zijn rechterknieschijf en de schaafwonden op zijn lichaam.

De klene Ier was als kopman van de Australische formatie afgezakt naar de Giro en finishte in de openingsetappe naar Turijn in het zog van de andere favorieten. In de tweede rit liep het echter mis. Dunbar kwam ten val en verloor maar liefst zes minuten in het klassement, waardoor het nummer zeven van vorig jaar een goede einduitslag al snel op zijn buik mocht schrijven. Met Filippo Zana en Luke Plapp heeft het nog twee schaduwkopmannen over, maar ook zij staan als nummers 18 en 21 ook al op respectabele afstand van Tadej Pogacar. Mits een beetje vrijheid kan het Italiaans-Australische duo in de bergen wel nog mikken op een mooie positionering in het eindklassement.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws