WK-kopman Van der Poel nauw in contact met bondscoach: 'Op één lijn over selectie' WK Wielrennen

WK-kopman Van der Poel nauw in contact met bondscoach: 'Op één lijn over selectie'

Door Marijn van den Berge 04 september 2019 | 19:10


Mathieu van der Poel gaat als kopman naar het WK van Yorkshire en heeft zelfs inspraak in de samenstelling van de Nederlandse selectie die bondscoach Koos Moerenhout op poten gaat zetten in de strijd om de wereldtitel.

‘We zitten op één lijn. De namen die hij noemt zijn voor mij in orde’, zegt Van der Poel tegen het Algemeen Dagblad, dat aanwezig was op de ploegpresentatie van Corendon-Circus. Het Nederlandse wonderkind heeft zelfs wekelijks telefonisch contact met Moerenhout.

Samen proberen ze de perfecte ploeg neer te zetten in de jacht op de regenboogtrui. ‘Maar als je zelf niet goed bent, heb je daar ook niks aan. Ik focus me vooral op mijn eigen vorm’, laat Van der Poel weten.  'Ik weet dat ik tot de topfavorieten zal behoren en daar kan ik ook wel mee leven. Het is een WK op mijn maat zonder lange beklimmingen, maar het is ook geen enkele meter vlak. De kans dat een parcours je echt ligt, kom je niet al te vaak tegen op een WK.'

Toch eist Van der Poel niet meteen alles op. ‘Ik ben kopman, maar ik verwacht ook niet dat iedereen vanaf kilometer 1 klakkeloos in mijn dienst rijdt’, zegt Van der Poel tegen De Telegraaf. ‘In dienst rijden? Dat scenario kan ik me niet meteen voorstellen.’

Crossen staat voorlopig nog niet in de planning. Waarschijnlijk rijdt hij voor het eerst in de Nacht van Woerden op 22 oktober. (Foto: Proshots)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws