Like ons!
WK-kopman Van der Poel kent ploeggenoten, ijzersterke damesselectie

WK Wielrennen

WK-kopman Van der Poel kent ploeggenoten, ijzersterke damesselectie

Mathieu van der Poel is kopman op het WK in Yorkshire en kent nu ook zijn ploeggenoten op het WK. Die namen heeft bondscoach Koos Moerenhout maandag bekendgemaakt.

Van der Poel krijgt Niki Terpstra, Bauke Mollema, Dylan van Baarle, Mike Teunissen, Sebastian Langeveld, Jos van Emden en Pieter Weening mee. Van Emden en Van Baarle zullen ook de tijdrit rijden.

‘We hebben zowel voor de mixed relay, de tijdrit en de wegkoers een mooie ploeg kunnen samenstellen waarmee we op jacht gaan naar eremetaal. Ik heb het volste vertrouwen in de individuele- en teamkwaliteiten van deze sterke lichting renners’, zegt bondscoach Moerenhout.

Nederlands kampioene Lorena Wiebes, die in de vorm van haar leven verkeert, gaat niet mee naar het WK in Yorkshire. Desondanks beschikt Nederland over een ijzersterke damesselectie. Geen Ellen van Dijk, vanwege een bekkenbreuk, maar wel Anna van der Breggen, Marianne Vos, Chantal Blaak, Annemiek van Vleuten, Amy Pieters, Lucinda Brand en Demi Vollering. De laatste plaats, die van Van Dijk, wordt dus niet door Wiebes ingevuld, maar door Floortje Mackaij.

Van Vleuten, Van der Breggen en Brand zullen de tijdrit rijden. Het Mixed Relay-team bestaat uit Pieters, Brand, Riejanne Markus, Van Emden, Mollema en Koen Bouwman. (Foto: Proshots)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven