Campenaerts droomt over WK tijdrijden: 'Waarom niet met drie Belgen op podium?' WK Wielrennen

Campenaerts droomt over WK tijdrijden: 'Waarom niet met drie Belgen op podium?'

Door Marijn van den Berge 23 september 2019 | 11:57


De tijdrit van het WK in Yorkshire is er één waar de Belgen reikhalzend naar uitkijken. Met Victor Campenaerts, Remco Evenepoel en Yves Lampaert heeft het land drie kanshebbers op de zege in de gelederen. En dat kan volgens Campenaerts misschien wel voor een unieke situatie zorgen.

‘Ik hoop op een goed resultaat, maar ik denk wel dat dat erin zal zitten’, zegt Campenaerts bij VTM Nieuws. De Belg geeft aan het minstens net zo goed als vorig jaar te willen doen, toen hij derde werd achter Rohan Dennis en Tom Dumoulin. ‘Er zijn andere kapers op de kust’, weet hij echter ook. ‘Primoz Roglic schat ik heel hoog in.’

Maar België zelf hoeft niet te schuwen voor grote ambities. ‘Remco heeft zich tot een topper op alle vlakken ontwikkeld. Yves had zich geen beter parcours kunnen wensen en hij is in topvorm. Ik denk dat ik zeker op dat podium thuishoor en waarom niet met twee of drie Belgen?’, droomt Campenaerts. ‘Het is een mooi parcours en als het droog is supersnel. Er zitten geen moeilijke bochten in. Het is een leuk parcours om te rijden en ook leuk om te kijken’, analyseert de werelduurrecordhouder het parcours dat hij al meerdere malen verkende. (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws