Dennis-soap gaat door: Dennis kiest voor BMC-fiets, ploeg negeert wereldtitel WK Wielrennen

Dennis-soap gaat door: Dennis kiest voor BMC-fiets, ploeg negeert wereldtitel

Door Marijn van den Berge 26 september 2019 | 10:30


Rohan Dennis werd woensdag op grandioze wijze wereldkampioen tijdrijden, maar de gesprekken tijdens en na de tijdrit gaan toch vooral over iets anders. Dennis reed namelijk niet op de fiets van de ploeg en de controverse was geboren.

Die controverse was eigenlijk in de Tour de France al geboren. Dennis stapte plotseling af, beende zonder wat te zeggen weg en liet vervolgens maanden niks van zich horen. Wat er nou eigenlijk gebeurd is, is tot op de dag van vandaag onduidelijk. Volgens Dennis was het met Bahrain-Merida besproken dat hij zou afstappen, maar de ploeg zelf ‘snapte er helemaal niets van’ op de dag zelf.

Uit quotes van ploegmaat Dylan Teuns en Thomas De Gendt werd wat meer duidelijk: Dennis is ontevreden bij Bahrain-Merida. Over materiaal, kleding, wielen… De ploeg zou beloftes die het aan Dennis had gedaan niet nagekomen zijn. In recente verklaringen van Dennis zelf lijkt de hele zaak in zijn hoofd te hebben afgespeeld en was het vooral mentaal, maar in de tussentijd zou hij met CCC-manager Jim Ochowicz hebben gepraat, onder wie hij eerder werkte bij BMC. Ondanks plukjes nieuws is het onduidelijk wat er zich allemaal precies heeft afgespeeld en nog steeds afspeelt.

Flash forward naar vandaag, woensdag, de dag van de tijdrit. Een nieuw hoofdstuk in de zaak-Dennis, want de wereldkampioen kwam, zoals hij eerder besloten had, niet met zijn Merida-fiets aan de start, maar met een BMC-fiets. Deze was zwart bestickerd waardoor het merk niet zichtbaar was, maar het was zeker een BMC die hem naar de wereldtitel loodste. Of zoals Dennis het tegenover AD-journalist Thomas Sijtsma zei: 'Een zwarte met Shimano-wielen.'

Lees verder onder de tweet!

Dennis’ ploeg Bahrain-Merida vond dat overduidelijk niet leuk. Waar teams normaliter de eerste zijn om hun renner zeer uitbundig te feliciteren met zijn overwinning in pakweg de Ronde van Lutjebroek, bleef het op de social media-kanalen van Bahrain-Merida angstvallig stil, terwijl hun Dennis zojuist voor de tweede maal op rij de beste van de wereld was geworden. De laatste tweet is wel een felicitatie, maar dan wel voor de twee dagen geleden verjaarde Antonio Nibali.

Lees verder onder de tweet!

En dus blijft het steken tussen ploeg en renner en lijkt het er steeds meer op dat beide partijen niets meer met elkaar te maken willen hebben. Een transfer is dan ook zo goed als onafwendbaar. Dennis kreeg overigens wel een felicitatie via Instagram. Van BMC… (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws