IJzersterke Simmons rijdt á la Evenepoel naar regenboogtrui bij mannen junioren WK Wielrennen
WK Wielrennen

IJzersterke Simmons rijdt á la Evenepoel naar regenboogtrui bij mannen junioren

IJzersterke Simmons rijdt á la Evenepoel naar regenboogtrui bij mannen junioren

Quinn Simmons heeft op indrukwekkende wijze het WK wielrennen bij de junioren gewonnen. De 18-jarige Amerikaan maakte het ijzersterke ploegenspel van zijn land af door mee te gaan in een kopgroep en daar in de laatste 33 kilometer solo uit weg te rijden. Enzo Leijnse werd keurig vierde.

Vanaf de start lag het tempo in het peloton hoog, door toedoen van de grote landen Het was nerveus en dus werd er ook meteen gevallen. Andrea Piccolo, Michael Garrison en Hugo Toumire, drie van de favorieten, moesten daarbij al van fiets wisselen en lang achtervolgen. Vooraan kwam er door het verschroeiende tempo ondertussen niemand weg na dertig kilometer koers.

Amerika controleert en slaat dan toe

Op 115 kilometer van einde wist een groepje voor het eerst echt weg te komen. Belg Alex Vandenbulcke kreeg Michel Hessmann voor Duitsland, Gianmarco Garofoli voor Italië, Sakarias Loland voor Noorwegen en Max Walker voor Groot-Brittannië mee. Al snel hadden ze veertig seconden bij elkaar, maar door toedoen van Amerika was alles op 95 kilometer van het einde weer bij elkaar.

Amerika bleef ook richting de finale de dominante ploeg. Er reden wel wat renners weg, maar de Amerikanen bleven gas geven. Dat ging zo snel dat er een groep van vijf renners onstond met daarbij de Amerikanen Magnus Sheffield en Quinn Simmons. Ze werden vergezeld door Lewis Askey, Carlos Cano Rodriguez en Pavel Bittner. Met nog drie lokale rondjes voor de boeg hadden ze snel een half minuutje speling.

Nederland achtervolgt, Leijnse voor ereplaats

Duitsland, Denemarken, Nederland en Italië sloegen de handen ineen in de achtervolging, maar ook vooraan werd er doorgereden. Op 33 kilometer van de finish ging Simmons alleen in de aanval. De ijzersterke Amerikaan sloeg de achtervolging hard op de neus en had met nog twee rondjes te gaan een gat van maar liefst 39 seconden. Die voorsprong breidde hij alleen maar verder uit.

Á la Remco Evenepoel reed Simmons naar een dikke minuut speling, mede omdat er in het peloton door toedoen van Amerika geen sprake meer was van een goede achtervolging. Alessio Martinelli was de enige die zich nog wist af te scheiden en hij reed zo achter Simmons naar zilver. In de strijd om het brons ging het na een mooie strijd lang tussen Enzo Leijnse en Italiaan Gianmarco Garofoli. Het was echter Magnus Sheffield die het Amerikaanse feestje compleet maakte. (foto: Sirotti)

Uitslag WK wielrennen, mannen junioren

1. Quinn Simmons
2. Alessio Martinelli +0.56
3. Magnus Sheffield +1.33
4. Enzo Leijnse ''
5. Gianmarco Garofoli ''
6. Vegard Stokke ''
7. Alfred George +1.45
8. Frederik Wandahl ''
9. Jakub Boucek ''
10. Milan Paulus ''

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws