Van Avermaet wint zware en vermakelijke Grand Prix de Montreal in machtssprint Algemeen nieuws

Van Avermaet wint zware en vermakelijke Grand Prix de Montreal in machtssprint

Door Marijn van den Berge 16 september 2019 | 08:08


Greg Van Avermaet heeft de Grand Prix van Montreal op zijn naam geschreven. Na een mooie koers klopte hij een elitegroep in de sprint. Bauke Mollema wist naar de tiende plaats te rijden.

De Canadezen Ryan Anderson (Rally), Matteo Dal Cin (Rally), Charles-Etienne Chretien (Interpro), Zukowsky (Canadese nationale ploeg) wrongen zich al vroeg in de wedstrijd los van het peloton en kregen gezelschap van Israëlisch kampioen Guy Sagiv (Israel Cycling Academy). Het vijftal had met nog 195 kilometer voor de boeg om en nabij de elf minuten voorsprong. Door BORA-hansgrohe en Sunweb werd gecontroleerd en uiteindelijk ingerekend.

De finale was enorm hectisch met aanvallen van onder meer Nans Peters. Hij hield lang stand vóór een groep van zo'n zestien renners die zich op de eerste klim van de laatste ronde afscheidde. Michael Matthews miste de slag. Peters werd uiteindelijk teruggedemarreerd, maar dat was voor ploeggenoot Benoit Cosnefroy het startschot om te gaan. Vol overgave stortte hij zich in zijn aanval.

Hij kwam erg ver, maar moest uiteindelijk toch het hoofd buigen. Hij kreeg nog even gezelschap van Julian Alaphilippe, maar niet al te ver voor de streep werd het duo teruggehaald. In een uiterst zware sprint heuvelop was Van Avermaet de sterkste. (Foto: Sirotti)

Uitslag Grand Prix de Montreal

1. Greg van Avermaet
2. Diego Ulissi
3. Ivan Garcia Cortina
4. Tim Wellens 
5. Michael Valgren
6. Kristian Sbaragli
7. Rui Costa
8. Michael Woods
9. Nans Peters
10. Bauke Mollema

Lees 1 Reacties

Tags:

Reacties

19.8
16 Sep 2019 om 08:43

Jammer dat er in deze publicatie met geen woord wordt gerept over de aanval/vlucht van Remco Evenepoel. Was een indrukwekkend staaltje waar abrupt een einde aan kwam door een lekke band....

Reageer


Meer nieuws