Bahrain-Merida heel blij met Poels: 'Eén van de sterkste klimmers ter wereld' Algemeen nieuws

Bahrain-Merida heel blij met Poels: 'Eén van de sterkste klimmers ter wereld'

Door Bram van der Ploeg 18 september 2019 | 14:19


Na vier jaar Sky en één seizoen INEOS gaat Wout Poels het kamp van Dave Brailsford verlaten, zo bevestigt de ploeg. De Nederlander zet zijn handtekening onder een tweejarig contract bij Bahrain-Merida.

Bij Sky ontwikkelde Poels zich als meesterknecht van onder meer Chris Froome en stond zo aan de basis van meerdere INEOS-overwinningen in grote rondes. Een kans als kopman in een grote ronde kreeg hij eigenlijk nooit, tot de jongste Vuelta. Dat avontuur mislukte echter. Wel werd Poels als knecht zesde in de Vuelta van 2017. Zijn grootste triomf boekte hij echter in het voorjaar, toen hij in 2016 Luik-Bastenaken-Luik won.

Poels komt op voorspraak van Rod Ellingworth naar Bahrain-Merida. De Brit werkte jaren samen met Poels bij Team Sky. 'Hij is ook de persoon die mij overtuigd heeft om voor deze ploeg te rijden. Ik kijk naar deze nieuwe uitdaging uit, waar weer nieuwe mogelijkheden voor me liggen', aldus Poels, die bij zijn nieuwe formatie meer voor eigen kans mag gaan in de Waalse klassiekers en grote rondes. In de Tour de France is Mikel Landa normaal gesproken de kopman.

Poels: 'Sleutelrol vervullen in successen'

Bij Bahrain-Merida is men dolblij met Poels' komst. Hij wordt in het persbericht 'één van de sterkste klimmers ter wereld' genoemd. 'Hij presteert constant op topniveau en is geen vreemde als het gaat om succes', zo vertelt manager Brent Copeland. 'Zijn ervaring zal waardevol zijn nu we bouwen aan een nieuw hoofdstuk voor de ploeg, in samenwerking met McLaren.' Poels hoopt die verwachtingen waar te maken: 'Het is onmogelijk om geen respect te hebben voor wat deze ploeg in drie jaar heeft bereikt. Ik kijk ernaar uit om een sleutelrol te vervullen in de successen voor de toekomst.' (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws