Ackermann sprint in de regen naar tweede zege in China, Mas wint Tour of Guangxi Algemeen nieuws

Ackermann sprint in de regen naar tweede zege in China, Mas wint Tour of Guangxi

Door Marijn van den Berge 22 oktober 2019 | 08:35


Pascal Ackermann heeft zijn tweede etappezege in de Tour of Guangxi gewonnen. In de zesde etappe was de Duitse sprinter wederom de snelste. Timo Roosen werd zeer knap derde. Enric Mas wist onbedreigd naar de eindzege van de Chinese ronde te rijden.

Mei Yin Wang, Frederik Frison, Jay Robert Thomson, Paul Ourselin en Kevin Van Melsen vormden de vlucht van de dag op een regenachtige dag in China. De vijf kregen een voorsprong van maximaal 2.40 en hielden dit vrij goed vol. De voorsprong met twintig kilometer te rijden was nog steeds 1.50. Toen moest het al wel verder zonder Ourselin, die op dertig kilometer van de streep moest lossen.

Het peloton begon laat gas te geven, maar deed dat wel hard. Met nog tien kilometer op de teller was de voorsprong door toedoen van onder meer BORA-hansgrohe en Trek-Segafredo geslonken tot 23 seconden. De vier renners gaven alles, maar het aanstormende peloton was sterker. Het kwartet voelde het aan en ging op 7.5 kilometer van de streep strijden om de prijs van de strijdlust, die Thomson uiteindelijk zou winnen. Dat zorgde ervoor dat alleen Thomson en Frison nog overbleven.

Terwijl Deceuninck-Quick-Step en Mitchelton-Scott zich ook op kop nestelden op 7 kilometer van de streep, wisten de andere twee vluchters toch weer terug te komen, maar de samenwerking was allang weg. Op 5.5 kilometer van de streep, misschien eerder dan het peloton wilde, werden de coureurs opgeraapt. Victor Campenaerts probeerde het nog, maar Deceuninck-Quick-Step hield perfect de controle en gaf hem niet meer dan een paar meter.

In de laatste drie kilometer was het opnieuw aan de sprintploegen. BORA-hansgrohe, UAE Emirates, CCC, Trek-Segafredo en Mitchelton-Scott waren er met treintjes, al waren die grotendeels opgerookt in de laatste 2 kilometer, waarna het even naar elkaar kijken was. Niet lang erna werd er echter meteen doorgetrokken.

In de laatste kilometer probeerde Sunweb-renner Asbjörn Kragh Andersen het nog met een solo, maar hij kreeg te weinig ruimte. Ook een val in de laatste bocht, van Phil Bauhaus, vergrootten zijn kansen niet. Niet Fernando Gaviria maar ploeggenoot Sebastian Molano ging als eerste de sprint aan, maar Ackermann kwam er hard overheen en mocht juichen. Voor de Duitser was het zijn dertiende zege van het seizoen.

Uitslag etappe 6 Tour of Guangxi

1. Pascal Ackermann
2. Sebastian Molano
3. Timo Roosen
4. Rüdiger Selig
5. Jakub Mareczko
6. Asbjörn Kragh Andersen
7. Matteo Trentin
8. Daniel McLay
9. Hamish Schreurs
10. Max Kanter

Algemeen klassement Tour of Guangxi

1. Enric Mas
2. Daniel Martinez +0.05
3. Diego Rosa +0.14
4. Antwan Tolhoek +0.22
5. Felix Grossschartner +0.29
6. Odd Christian Eiking
7. Carl Fredrik Hagen
8. David de la Cruz
9. Davide Villella +0.37
10. Martijn Tusveld +0.38

(Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws