Wielerlegende Raymond Poulidor op 83-jarige leeftijd in ziekenhuis overleden Algemeen nieuws

Wielerlegende Raymond Poulidor op 83-jarige leeftijd in ziekenhuis overleden

Door Bram van der Ploeg 13 november 2019 | 09:53


Raymond Poulidor is op 83-jarige leeftijd overleden, zo meldt L'Equipe. De grootvader van Mathieu enn David van der Poel was een groot wielrenner in zijn tijd. Hij lag sinds 8 oktober in het ziekenhuis en stierf in de nacht van dinsdag op woensdag om 02.00 uur.

Poupou was actief tussen 1960 en 1977 en won in die periode onder meer Milaan-Sanremo en de Vuelta a Espana. Poulidor werd in het peloton en ook in de jaren erna gewaardeerd om zijn genegenheid. De Fransman was nooit lang boos als hij verloor en stond de laatste jaren regelmatig met zijn grote glimlach bij de koers.

Als schoonvader van Adrie van der Poel sprak hij regelmatig met trots over zijn schoonzoon. In de afgelopen jaren stak hij zijn trots richting Mathieu en David van der Poel niet onder stoelen of banken. Poulidor was in zijn carrière ook wel 'de eeuwige tweede'. Dat is niet zo gek, aangezien hij met Jacques Anquetil en Eddy Merckx te maken had. Zo werd hij onder meer drie keer tweede in de Tour de France. (foto: Sirotti)

LEES OOK: Familie Van der Poel rouwt om Poulidor: 'Mijn held en grootste supporter'


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws