Wereldkampioen Pedersen: 'Ik kijk heel erg uit naar het komende seizoen' Algemeen nieuws

Wereldkampioen Pedersen: 'Ik kijk heel erg uit naar het komende seizoen'

Door Wilbert van der Velde 13 november 2019 | 17:50


Hoewel het winnen van de regenboogtrui een prestatie is die zijn seizoen meer dan geslaagd maakt, is Mads Pedersen ontevreden over de rest van het seizoen en dan met name de klassiekers. Het doel voor 2020 is dan ook om in topvorm aan het voorjaar te beginnen. 

'De klassiekers waren dit jaar superslecht. Nu is het de tijd om te laten zien dat ik mijn niveau van het WK ook kan laten zien in het voorjaar. Ik moet nog een stap zetten, zodat ik in de voorjaarswedstrijden een constante factor in de finales ben', zegt de wereldkampioen tegen Velonews.

In 2018 was Pedersen nog de grote verrassing in de Ronde van Vlaanderen, waarin Niki Terpstra vol gas moest geven om de opkomende sneltrein Pedersen van zich af te houden. Hoe kwam het dan dat de Deen dit jaar volledig niet uit de verf kwam? 'Absoluut overgewicht en ook misschien wat overtraind.' Al is Pedersen van dat laatste niet helemaal overtuigd: 'Ik denk niet dat ik overtraind was, maar er was zeker iets aan de hand.' 

Pedersen is niet bang dat de druk van de regenboogtrui zijn leven erg zal veranderen. Zijn recente huwelijk heeft volgens hem een veel grotere impact. 'Natuurlijk wereldkampioen zijn is de hoogste titel die je kan behalen in het wielrennen en daarom zullen concurrenten mij zeker meer in de gaten gaan houden. Maar ik probeer met beide benen op de grond te blijven staan en gewoon mezelf te zijn. Het huwelijk heeft mij en mijn vrouw daarentegen echt veranderd, aldus een relativerende Pedersen. (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws