Kruijswijk ziet Dumoulin ook voor hem rijden: ‘Kunnen goed met elkaar overweg’ Algemeen nieuws

Kruijswijk ziet Dumoulin ook voor hem rijden: ‘Kunnen goed met elkaar overweg’

Door Bram van der Ploeg 20 november 2019 | 08:00


Steven Kruijswijk legt zich niet zomaar neer bij een rol als derde man bij Team Jumbo-Visma. Tom Dumoulin en Primoz Roglic worden door velen naar voren geschoven als absolute kopmannen, maar Kruijswijk vecht zich daar graag tussen.

‘Supermooi dat Tom bij ons komt rijden, een heel grote versterking richting de grote rondes en etappekoersen. Maar ik vind: je kunt het ook omkeren. Tom wil graag bij ons rijden, omdat wij een heel goede ploeg hebben. Tom is een potentiële rondewinnaar, dat heeft hij al bewezen. Dit geeft de ploeg nog meer cachet, in de grote ronden kunnen we het nu heel serieus op gaan nemen tegen INEOS’, zo kijkt Kruijswijk in Helden naar de komst van zijn landgenoot.

De nummer drie van de afgelopen Tour denkt dat drie kopmannen de ploeg vooral sterker maken. ‘We zullen nog meer moeten vechten om onze plek af te dwingen tijdens de grote rondes. We willen de beste ploeg ter wereld worden en daar heb je de beste renners voor nodig. Stel dat ik ergens aan de leiding kom, dan heb ik aan Tom wel een heel goede ploeggenoot. We kunnen goed met elkaar overweg.’

Kruijswijk: 'Afwachten hoe volgend jaar eruit gaat zien'

‘De komst van Tom werd me natuurlijk vooraf verteld. De beslissing lag uiteindelijk bij de ploeg. Het is aan Merijn Zeeman en algemeen directeur Richard Plugge om te kijken of iemand in de ploeg past. En voor mij is het even afwachten hoe volgend jaar eruit gaat zien. Dat wordt deze winter duidelijk’, zo vervolgt Kruijswijk, die ondanks alles hoopt op de Tour de France. ‘Het ziet er voor mij ook heel mooi uit met veel klimkilometers, maar dat neemt niet weg dat dat voor Tom of voor Primoz ook zo is. In een later stadium zien we wel in welke samenstelling we naar de Tour gaan.’ (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws