Van Aert laat Tour 2020 mogelijk schieten voor deelname Olympische Spelen Algemeen nieuws

Van Aert laat Tour 2020 mogelijk schieten voor deelname Olympische Spelen

Door Tom van der Salm 22 november 2019 | 08:25


Slechts eenmaal stond Wout van Aert op de startlijst van de Tour de France, maar die deelname zorgde wel meteen voor het hoogte- en dieptepunt in zijn loopbaan. Eerst was daar die prachtige ritzege in Albi, maar enkele dagen later maakte de Belg een rotsmak in de tijdrit, die het einde van zijn seizoen betekende. Of Van Aert volgend jaar in Nice wederom bij het Grand Départ aanwezig is, is sterk de vraag.

Namens de Belgische wielerfederatie mogen er twee renners hun opwachting maken bij de tijdrit. Remco Evenepoel is zeker van zijn zaak door zijn EK-titel en WK-zilver, maar voor de andere plaats zijn er naast Van Aert nog enkele kandidaten. Thomas De Gendt, Yves Lampaert en Laurens De Plus zijn nog niet kansloos, en ook Victor Campenaerts is nog in de race en maakte zelfs al een bezoekje aan het parcours. 'Het is zeer goed voor mij, maar ook voor Evenepoel en Van Aert.'

Het lijkt een hels karwei voor bondscoach Rik Verbrugghe en technisch directeur Frederik Broché om een definitieve keuze te maken tussen al deze kleppers tegen de klok. 'Er zijn geen grote kampioenschappen meer voor de tijdrit in Tokio, dat gaat het wel lastig maken', geeft Broché aan tegenover Het Laatste Nieuws. De knoop voor de tweede tijdrijder van België wordt twee maanden voor de Olympische Spelen doorgehakt, rond het einde van de lente.

Programma 2020 zegt veel over de plannen van de renners

Broché weet wel dat de resultaten van de afgelopen maanden geen invloed hebben op de uiteindelijke keuze. 'Iedereen start weer vanaf nul, met gelijke kansen dus. We kijken wel naar de plannen voor 2020 van de renners, hun programma zegt veel over de intenties die ze hebben.' Dit geldt dus ook voor Van Aert, die dit als reden op kan voeren bij een eventuele Tour de France-absentie. 'Als ik naar de Olympische Spelen in Tokio wil, is het logisch dat ik bepaalde dingen moet laten schieten', zo stelt hij zelf. (foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws