BORA-kopmannen maken programma's bekend; Ackermann niet naar de Tour Algemeen nieuws

BORA-kopmannen maken programma's bekend; Ackermann niet naar de Tour

Door Bram van der Ploeg 04 december 2019 | 08:29


Na Peter Sagan hebben ook de andere renners van BORA-hansgrohe hun programma voor 2020 bekend gemaakt. Emanuel Buchmann mikt na zijn vierde plaats in 2019 opnieuw op de Tour, een ronde die Pascal Ackermann aan zich voorbij laat gaan.

Programma Peter Sagan 2020

Vuelta a San Juan
Tirreno-Adriatico

Milaan-Sanremo
E3 BinckBank Classic
Gent-Wevelgem
Ronde van Vlaanderen
Parijs-Roubaix
Klassiek voorjaar
Giro d'Italia
Tour de France
Olympische Spelen

Waar Sagan zoals aangekondigd de Giro d'Italia én de Tour de France gaat rijden, is nu ook bekend dat hij daarna naar de Olympische Spelen gaat. Met ook nog een vol voorjaarsprogramma zal hij na Tokio meteen op vakantie gaan. 'Het worden zes zware maanden voor mij', bevestigt de Slowaak. 'Het parcours in Tokio is heel zwaar, maar bij de Olympische Spelen weet je het nooit. Het is het proberen waard.'

Programma Emanuel Buchmann 2020

UAE Tour
Ronde van het Baskenland
Ronde van Romandië
Dauphiné
Tour de France

Buchmann wil na zijn vierde plaats in de Tour meer. 'Net als vorig jaar zal mijn volledige focus liggen op de Tour de France. Al het andere staat op de tweede plaats. Mijn raceprogramma zal hetzelfde zijn als dit jaar, omdat dat goed heeft gewerkt', zo legt hij uit. Dat vindt ook Denk, die gezien het parcours met Buchmann voor het Tourpodium wil gaan. 'Het is een heel mooie kans. Er is geen ploegentijdrit en maar één individuele tijdrit. Emanuel moet gezond en in goede vorm aan de start staan.'

Ackermann reed dit jaar voor het eerst een grote ronde en pakte meteen uit met ritzeges en de sprinttrui in de Giro d'Italia. Die ronde rijdt hij in 2020 opnieuw, alvorens hij er aan het einde van het seizoen nog een Vuelta a Espana aan vastplakt. 'We hebben een duidelijk plan met Pascal. De Tour is niet gemaakt voor sprinters en dus rijden we twee grote rondes om te groeien naar een hoger niveau. Dan is hij in 2021 op zeker klaar voor zijn Tourdebuut', aldus manager Ralph Denk. 

BORA-hansgrohe kan daarnaast rekenen op onder meer Rafal Majka en Maximilian Schachmann. De Pool werd zesde in de Vuelta en hoopt in 2020 weer op succes in een grote ronde. Het is nog onduidelijk welke dat wordt. Schachmann is helder over het komende seizoen: 'Tokio is voor mij het grote doel. Het parcours ligt mij en BORA geeft mij de vrijheid in mijn programma. Na de Ardennen ga ik naar de Giro. Daarna ga ik mij specifiek voorbereiden op de Olympische Spelen.' (foto: Sirotti)

Lees 2 Reacties

Tags:

Reacties

Bram van der Ploeg
4 Dec 2019 om 11:04
Quote van echte kenner
Het artikel is vrij vaag doordat het programma met de dikgedrukte letters onder de reacties van de renners staat. Als je het programma van Sagan bekijkt zie je de reactie Buchmann.

Dank voor de reactie, we hebben het even omgedraaid!

echte kenner
4 Dec 2019 om 09:54

Het artikel is vrij vaag doordat het programma met de dikgedrukte letters onder de reacties van de renners staat. Als je het programma van Sagan bekijkt zie je de reactie Buchmann.

Reageer


Meer nieuws