[Update] Wildcards Van der Poel voor Strade Bianche en Milaan-Sanremo Algemeen nieuws

[Update] Wildcards Van der Poel voor Strade Bianche en Milaan-Sanremo

Door Bram van der Ploeg 17 januari 2020 | 07:50


(3 januari 2020) Voor Mathieu van der Poel en Alpecin-Fenix is 2020 vooralsnog één grote goed nieuwsshow. Na de veldritzeges van Van der Poel en Ceylin Alvarado op Nieuwjaarsdag heeft de ploeg inmiddels ook al twee wildcards op de weg binnen.

Kuurne-Brussel-Kuurne wordt op 1 maart gereden en als Van der Poel wil, kan hij daar alvast van start. Vrijdag heeft de organisatie van de Ronde van Catalonië ook bekend gemaakt dat Alpecin-Fenix een wilcard krijgt.

2020 staat voor Van der Poel in het teken van de Olympische Spelen op de mountainbike, maar hij liet eerder al doorschemeren dat hij zijn wedstrijden op de weg wil uitkiezen. Zo debuteert hij normaliter in Parijs-Roubaix en ook de Ronde van Vlaanderen staat hoog op de prioriteitenlijst.

Update - 3 januari 2020 (15.41 uur): Van der Poel debuteert in Catalonië

Mathieu van der Poel gaat de wildcard die Alpecin-Fenix in 2020 krijgt voor de Ronde van Catalonië meteen verzilveren. De kopman zal twee dagen na Milaan-Sanremo (waar een wildcard voor is aangevraagd) van start gaan in de ronde, die van 23 tot en met 29 maart wordt verreden. Door die wedstrijd mist hij sowieso de E3 BinckBank Classic en Gent-Wevelgem, maar kan Alpecin-Fenix mogelijk wel punten scoren bij de Vuelta-organisatie. Van der Poel hoopt deel te nemen aan de Ronde van Spanje, later dit jaar. 

De Amstel Gold Race zal wellicht ontbreken op het programma van Mathieu van der Poel, zo meldt de Telegraaf. 'Het is toch wel gebleken dat de Amstel Gold Race én Parijs-Roubaix een moeilijke combinatie is. Maar er is dan wel iets in mij dat wil bewijzen dat dat niet zo is. Maar het is nu moeilijk te zeggen, want ik heb 'Roubaix' nog nooit gereden', vertelt de wereldkampioen veldrijden.

Update II - 16 januari 2020 (14.40 uur): Nog twee wildcards voor Alpecin-Fenix

Mathieu van der Poel en Alpecin-Fenix hebben de bevestiging gekregen dat ze in 2020 mogen starten in de Strade Bianche en Milaan-Sanremo. Daarnaast heeft de ploeg aan Wielerflits laten weten dat Dwars door Vlaanderen ook op het programma staat van de Nederlander. De Tirreno-Adriatico moet de ploeg dan weer laten schieten. 

Check hier het overzicht met alle wildcards. (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws