Directeur Parijs-Nice heeft vertrouwen: 'Als we moeten stoppen, stoppen we' Algemeen nieuws

Directeur Parijs-Nice heeft vertrouwen: 'Als we moeten stoppen, stoppen we'

Door Ward Hilhorst 07 maart 2020 | 16:37


Parijs-Nice gaat deze zondag (7 maart), ondanks een paar afzeggingen, gewoon van start. Daarvoor zijn een paar maatregelen nodig geweest die zorgen dat de veiligheid van alle deelnemers gewaarborgd is. Tegenover HLN vertelt koersdirecteur François Lemarchand daarover.

Ten eerste is Lemarchand erg trots op alle voorbereidingen die in de afgelopen maanden zijn getroffen. 'Alles is klaar. Het parcours, veiligheid en hygiène. Ik ben dus heel blij dat de koers gewoon kan starten en ik kijk erg uit naar de start van morgen (zondag 7 maart, red.). Hiervoor waren maatregelen nodig. Maximum twee teams per hotel, geen publiek bij de renners, geen podiumceremonie, et cetera.'

In de UAE Tour hebben we echter gezien dat een start niet per se betekent dat de volledige race verreden gaat worden. Daar moest de koers namelijk gestaakt worden na vijf van de zeven etappes. 'Ik denk op dit moment dat we gewoon alle etappes gaan afwerken en we doen er alles aan tot Nice door te gaan, maar als we moeten stoppen, dan stoppen we.' (Foto: Sirotti)

 


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws