Wiggins over 'wanhopige' Dumoulin: 'Je hebt motivatie nodig' Algemeen nieuws

Wiggins over 'wanhopige' Dumoulin: 'Je hebt motivatie nodig'

Door Wesley van Bavel 26 maart 2020 | 09:10


Tijdens een zoektocht naar meningen, kun je altijd terecht bij Sir Bradley Wiggins. In deze onzekere tijd schijnt hij in gesprek met Marca zijn licht over de coronacrisis, het egoïsme in de mens, Chris Froome en Tom Dumoulin.

Persoonlijk lijkt de oud-winnaar van de Tour de France niet heel veel last van het nieuwe coronavirus te hebben. 'Iedereen lijkt de straat op te gaan zoekend naar toiletpapier. Dan staan ze in de rij voor de supermarkt...Als dat het ergste is waar ik me druk om moet maken, dan lijkt het me dat we het goed doen, toch?'

Even later slaat de oud-tijdrijder toch een meer serieuze toon aan. 'We moeten elkaar allemaal proberen te helpen tijdens deze periode. We neigen altijd alleen maar naar aan onszelf te denken, maar er is altijd iemand die er slechter aan toe is en écht hulp nodig heeft. Iedereen raakt in paniek deze dagen. Wachtrijen voor de supermarkt vroeg in de ochtend, het gebrek aan informatie, mensen raken in paniek, mensen blijven boodschappen kopen en we worden langzaam maar zeker allemaal gek.'

De comeback van Dumoulin en Froome

Dan de koers, want Wiggins heeft ook zijn zegje klaar over het peloton. Zo lijkt hij al het vertrouwen in Froome te hebben. 'Froome is een echte meester in trainingsroutines. Dat gaat hem ontzettend helpen om zo goed mogelijk met deze situatie om te gaan. Het klopt dat andere renners wel wedstrijden nodig hebben om weer goed te worden', merkt de geboren Gentenaar op. 

Dumoulin geeft hij vervolgens als voorbeeld. 'Dumoulin zal wanhopig zijn om weer op de fiets te stappen en wedstrijden te rijden. Als je geblesseerd bent geweest, heb je een motivatiepunt nodig om naartoe te werken. Toen ik zelf viel in de Tour van 2011, was dat doel de Vuelta. Dat is dan het geen waar je het voor doet. Het trainen is altijd makkelijker met een duidelijk doel voor ogen', aldus Wiggins. (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws