Campenaerts tevreden na eerste koers: 'Het goede voorbeeld geven' Algemeen nieuws

Campenaerts tevreden na eerste koers: 'Het goede voorbeeld geven'

Door Wesley van Bavel 05 juli 2020 | 19:19


Het is koers! In België werd vandaag de GP Vermarc Sport verreden. Victor Campenaerts wist met een derde plek het podium te behalen. Tegenover Wielerflits reageert de Belg op zijn wedstrijd en de organisatie.

Campenaerts bekent eerlijk dat hij veel pijn heeft gehad tijdens de koers. 'Ik zag al vlot dat Lotto Soudal en Deceuninck-Quick-Step voor een sprint gingen rijden vandaag, maar dat was voor mij geen interessant idee. We zijn toen met een groep weggereden en vanaf dat moment was het volop koers. Zelf was ik na 2,5 uur kapot. Veel van mijn vrienden in het peloton waren niet blij met hoe ik reed vandaag. Ik geniet ervan om de rest veel zeer te doen en dat ze me dan een klootzak noemen. Nu was derde wel het hoogst haalbare', vertelt de eerlijke Belg met een lach. 

Ook over de organisaties van de wedstrijden had Campenaerts een mening. 'Laten we hopen dat dit het goede voorbeeld is voor de volgende koersen. Het blijft een lastige situatie. Als we het hier zoals Slovenië hadden gedaan, dan duurt het niet lang voordat alle koersen weer worden afgelast. Ik zou ook graag willen dat het mondmasker algemeen verplicht wordt. Het is misschien niet een perfecte bescherming, maar wel een hele kleine moeite', aldus de tijdrijder. (Foto: Sirotti, 2019)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws