[Update] 'Bardet kiest voor Sunweb, Van Avermaet en Jungels naar AG2R' Algemeen nieuws

[Update] 'Bardet kiest voor Sunweb, Van Avermaet en Jungels naar AG2R'

Door Gerrit van Loon 07 augustus 2020 | 19:50


(16 juli 2020) Pierre Latour vertrekt volgens Dauphiné Libéré na het lopende wielerseizoen van AG2R La Mondiale naar Total Direct Energie. Ook Romain Bardet zou volgens diezelfde krant in gesprek zijn met de formatie van Jean-Rene Bernaudeau.

Latour zou ook op de interesse kunnen rekenen van andere Franse ploegen zoals Groupama-FDJ, maar zijn keuze is naar het schijnt gevallen op Total Direct Energie. Zelf wil het rondetalent nog geen concrete uitspraken doen over zijn toekomst. 'Ik ben met meerdere ploegen in gesprek, waaronder Total Direct Energie en mijn huidige ploeg. Voor de start van de Tour maak ik mijn beslissing.' 

Bernaudeau geeft aan dat hij op zoek is naar sterke klimmers voor zijn ploeg. 'En Pierre is daar één van, net zoals Bardet.' Die laatste kan echter ook rekenen op verregaande belangstelling van onder meer Sunweb. Voor de huidige ploeg van Latour en Bardet, AG2R, betekent het alleszins een koersverandering. De formatie zou zich meer willen toeleggen op het klassieke werk, waarbij de focus wordt gelegd op Oliver Naesen en Benoit Cosnefroy.

Update - 23 juli 2020 (09.11 uur): Van Avermaet kan naar AG2R

Als het aan AG2R La Mondiale ligt, dan rijden Oliver Naesen en Greg Van Avermaet in 2021 samen in het bruin-wit-blauw. Het Laatste Nieuws meldt dat de Franse formatie dolgraag een ijzersterk duo voor de klassiekers op de loonlijst wil. Naesen verlengde reeds zijn contract, Van Avermaet heeft nog een contract tot 2021 bij CCC Team. Het is echter de vraag of die ploeg een nieuwe hoofdsponsor kan vinden. 

Als die hoofdsponsor niet wordt gevonden, of het duurt in de ogen van Van Avermaet te lang, dan komt AG2R in beeld. Volgens de berichten wordt er inmiddels twee weken met elkaar gesproken en het gevoel is van alle kanten goed. Naesen is bij AG2R nu al enkele seizoenen de kopman in het voorjaar, Van Avermaet was dat tot 2020 ook. Hij kreeg bij CCC voor dit seizoen Matteo Trentin als ploegmaat. Naast AG2R is ook Israel Start-Up Nation geïnteresseerd in Van Avermaet. Financieel gezien kan de Belg in Israël het beste tekenen. 

Update II - 26 juli 2020 (19.50 uur): 'AG2R toont interesse in Jungels'

AG2R La Mondiale heeft naast Greg Van Avermaet ook Bob Jungels op het oog, meldt Le Dauphiné. De Luxemburger beschikt bij Deceuninck-Quick-Step over een aflopend contract. De Franse ploeg ziet in Jungels een welkome versterking voor de grote rondes, daar Pierre Latour en Romain Bardet de ploeg hoogstwaarschijnlijk gaan verlaten. Ook zien ze in Jungels een versterking voor de Waalse klassiekers. In 2018 won hij al Luik-Bastenaken-Luik. 

Update III - 2 augustus 2020 (18.15 uur): Latour maakt definitief overstap naar Team Total Direct Energie

De geruchten waren er al, maar nu is het definitief: Pierre Latour maakt de overstap naar Team Total Direct Energie. Dat bevestigde de manager van de Franse ploeg, Jean-René Bernaudeau, aan L'Equipe. Het gaat om een contract van twee jaar, met een optie voor nog een jaar. 'Toen ik de naam van Pierre Latour voorbij zag komen, heb ik daar meteen een prioriteit van gemaakt. We hebben alles in ons team om hem te laten uitblinken. Hij is een eersteklas versterking', vertelt Bernaudeau enthousiast over zijn nieuwe aanwinst. 

Met Latour verliest AG2R La Mondiale één van haar kopmannen voor de etappekoersen. Ook de andere kopman, Romain Bardet, gaat hoogstwaarschijnlijk vertrekken, maar zijn nieuwe ploeg is voorlopig nog niet bekend. Het wordt volgens Bernaudeau alvast niet Team Total. 'We hebben ook Romain Bardet benaderd, maar daar kwam niets uit voort', laat hij aan de Franse krant weten.

Update IV - 8 augustus 2020 (19:45 uur): Bardet lijkt toch echt weg naar Sunweb

Romain Bardet verlaat AG2R La Mondiale voor Team Sunweb. En Greg Van Avermaet en Bob Jungels komen er achteraan. Dat meldt het Franse Le Dauphine. Het gerucht werd de laatste dagen steeds hardnekkiger, maar het lijkt nu een feit. AG2R bouwt op zijn beurt gestaag verder aan een indrukwekkende ploeg voor de klassiekers. Met Van Avermaet en Jungels krijgt Oliver Naesen veel versterking. (foto: Sirotti, 2019)

Lees 2 Reacties

Tags:

Reacties

Gilberto
7 Aug 2020 om 20:26

"Romain Bardet verlaat AG2R La Mondiale voor Team Sunweb. En Greg Van Avermaet en Bob Jungels komen er achteraan"...

Lijkt nu net of er staat dat ook Greg en Jungels naar Sunweb komen :)

Gilberto
7 Aug 2020 om 20:25

...

Reageer


Meer nieuws