Bennett caramboleert naar winst in tweede sprintetappe Ronde van Burgos Algemeen nieuws

Bennett caramboleert naar winst in tweede sprintetappe Ronde van Burgos

Door Gerrit van Loon 31 juli 2020 | 16:40


Als een niet te stuiten biljartbal caramboleerde Sam Bennett over de finishlijn in Roa de Duero. In de tweede sprintetappe van de Ronde van Burgos bleef de sprinter zijn collega's Arnaud Demare en Giacomo Nizzolo op het achthonderdmeter hoge vlakke biljartlaken ruim voor. In de laatste kilometer was er een valpartij waardoor de renner van Deceuninck-Quick-Step genoeg ruimte kreeg.   

Txomin Juaristi, Diego Pablo Sevilla, Alejandro Ropero, Riccardo Verza, Damiano Cima en Willie Smit trokken in het begin van de etappe ten aanval, maar met Deceuninck-Quick-Step op kop van het peloton wisten zij ook wel dat dit zeer waarschijnlijk voor de show zou gaan zijn.

De Belgische ploeg deed het in eerste instantie rustig aan, maar met wat hulp van UAE Team Emirates begonnen ze toch aan de voorsprong te snoepen. Met nog vijftig kilometer te rijden hadden de zes mannen nog maar ruim twee minuten over. In de kopgroep maakten ze zich daar geen zorgen over, zij trapten stug door.

Bahrain McLaren en Groupama-FDJ nemen verantwoordelijkheid

Ondertussen hadden Arnaud Démare en Mark Cavendish hun ploegen ook naar de kop van het peloton gestuurd, om de vaart er zo in te houden. De wind was minder hard dan de afgelopen dagen, wat zorgde dat de sfeer relaxed was. 

Op 29 kilometer van de meet sprongen in de kopgroep Smit en Verza weg. De voorsprong was toen al teruggelopen naar anderhalve minuut. De laatste twintig kilometer liep die voorsprong rap terug. Het peloton begon eindelijk vaart te zetten. En gaf nog een oprisping weg aan Spanjaarden Ropero en Sevilla. Alles zat op 12 kilometer van het einde weer bij elkaar.

Morkov tegen het asfalt, Bennett kiest het hazenpad

Toen begon het spel met de treintjes van bijvoorbeeld Jumbo-Visma, Bora-hansgrohe en Groupama-FDJ. Het peloton werd onrustig, met een kleine valpartij ten gevolg. Toen het peloton in volle gevaarte de slothelling nam ging Michael Morkov tegen de grond. Dat zorgde voor oponthoud bij veel renners, maar niet voor de Ier Bennett. Die twijfelde niet en ging met een kleine kilometer nog op de teller er hard van door. Niemand van de sprinters wist hem nog bij te halen. Bennetts ploegmaat Evenepoel kwam geheel niet in de problemen. De Belg blijft leider in het algemeen klassement.  (foto: Sirotti, 2019). 

Uitslag etappe 4 Ronde van Burgos:

1. Sam Bennett
2. Arnaud Démare +0.05
3. Giacomo Nizzolo "
4. Davide Cimolai "
5. Lionel Taminiaux "
6. Biniam Ghirmay Hailu "
7. Jon Aberasturi "
8. Martin Laas "
9. Alex Edmondson "
10. Rick Zabel "

Klassement na etappe 4 Ronde van Burgos:

1. Remco Evenepoel
2. George Bennett +0.18
3. Mikel Landa +0.32
4. Esteban Chaves +0.35
5. João Almeida +0.45
6. Ben Hermans +0.52
7. Richard Carapaz ''
8. Fabio Aru +1.03
9. David de la Cruz +1.33
10. Mikel Nieve +1.35


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws