Van der Poel helpt ploeg aan punten die startbewijzen voor 2021 opleveren Algemeen nieuws

Van der Poel helpt ploeg aan punten die startbewijzen voor 2021 opleveren

Door Ward Hilhorst 06 oktober 2020 | 08:18


Alle ploegen in de WorldTour zijn verplicht om alle wedstrijden in die WorldTour te rijden. De winnaar van de Europe Tour, voor pro-continentale ploegen, krijgt dat recht ook. Op dit moment lijkt dat Alpecin-Fenix te worden.

Doordat Mathieu van der Poel de Binckbank Tour op zijn naam schreef, ziet het er nu heel goed uit, vertelt Christoph Roodhooft aan Het Nieuwsblad. 'Volgens onze berekeningen hebben we dankzij de Binckbank Tour en Luik nu een voorsprong van ongeveer 70 punten op Arkéa-Samsic' De ploeg van Nairo Quintana heeft echter niet zo veel wedstrijden meer voor de boeg.

Beide ploegen rijden de Vuelta niet. Die ronde zou een goudmijn kunnen betekenen, maar dat zit er dus niet in. Daardoor moet het van de Klassiekers komen, waarin Van der Poel en de zijnen normaal gesproken beter zullen presteren dan de mannen van Arkéa. Roodhooft wil niet te vroeg juichen, maar de kans dat we Van der Poel volgend jaar in een grote ronde zien, wordt steeds groter. Overigens gaat ook de tweede pro-continentale ploeg op de lijst de uitnodigingen ontvangen als Team NTT daadwerkelijk weg valt. (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws