Cancellara ziet nieuwe generatie sneller presteren: ‘Hoelang houden ze het vol?’ Algemeen nieuws
Algemeen nieuws

Cancellara ziet nieuwe generatie sneller presteren: ‘Hoelang houden ze het vol?’

Cancellara ziet nieuwe generatie sneller presteren: ‘Hoelang houden ze het vol?’

We worden de laatste jaren als wielerfans getrakteerd op jonge renners die de gevestigde garde meteen het vuur aan de schenen leggen. Remco Evenepoel won in zijn eerste profjaar doodleuk de Clásica San Sebastián en Tadej Pogacar won maar liefst drie etappes in de Vuelta a Espana en pakte het eindpodium gelijk maar mee. Ex-renner Fabian Cancellara ziet echter gevaren in de snelle opmars van deze renners. ‘Hoelang houden ze het vol?’

Naast Pogacar en Evenepoel noemt Cancellara ook de wat oudere renners als Mathieu van der Poel en Egan Bernal als voorbeelden. Beide renners wisten al snel grote wedstrijden te winnen op het hoogste niveau. Bernal was zelfs de jongste tourwinnaar in de laatste honderdtien jaar. ‘Ik ben van mening dat jonge renners vroeg zijn begonnen met de aanpassing aan het profniveau’, zegt de Zwitser in gesprek met Eurosport.

Hoewel talenten zich dus steeds sneller aanpassen aan het hoogste niveau, vraagt Cancellara zich wel af hoelang ze het vol kunnen houden. ‘Vroeger maakten talenten een meer geleidelijke ontwikkeling door, waarna ze hun carrière konden doorzetten tot een leeftijd van tussen de 35 en veertig jaar. Nu zijn ze al top op hun twintigste.’

Cancellara: 'Elke renner heeft zijn eigen karakter en status'

Aan Cancellara wordt ook gevraagd of hij in één van de huidige toptalenten van het peloton zijn opvolger ziet, maar hij wil er niet zo naar kijken. ‘Er is maar één Eddy Merckx, Tom Boonen, Cancellara, Bradley Wiggins of Chris Froome. Elke renner heeft zijn eigen karakter en status.’ Wel kijkt Cancellara uit naar een nieuwe tweestrijd in het peloton, zoals die al jarenlang in het tennis bestaat. ‘Strijd is nodig in het wielrennen. In het tennis draait het allemaal om Federer tegen Nadal, niet om Djokovic. Ook al wint hij misschien wel de meeste Grandslams.’ (Foto: Sirotti, 2012)


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws