De twijfel sloeg toe bij Dumoulin: 'Ik heb het niet alleen maar leuk gevonden' Algemeen nieuws
Algemeen nieuws

De twijfel sloeg toe bij Dumoulin: 'Ik heb het niet alleen maar leuk gevonden'

De twijfel sloeg toe bij Dumoulin: 'Ik heb het niet alleen maar leuk gevonden'

Tom Dumoulin is sinds de Ronde van Zwitserland weer wielrenner, voor een aantal maanden dan toch zeker. In gesprek met het AD vertelt hij over zijn eerste dagen in het peloton.

Fans zullen waarschijnlijk elke dag bidden dat Dumoulin het hartstikke leuk vindt om weer terug te zijn. Niets blijkt minder waar. 'De eerste dagen moest ik echt wel even inkomen. Ik heb een moment gehad waarop ik me afvroeg: Waar heb ik nu weer 'ja' tegen gezegd? Ik heb het niet alleen maar leuk gevonden. Maar de laatste dagen heb ik er wel weer echt lol in. Ik kom er steeds beter in en het gaat best goed', vertelt de Limburger.

De tijdrit van de zevende etappe is misschien wel op het lijf geschreven van Dumoulin. 'Ik heb er veel zin in. Het parcours is heel atypisch voor een tijdrit. Berg op en dan berg af. Het is een mooi meetmoment. Als ik weer zestiende word en ik heb me super goed gevoeld op de fiets, is dat ook iets om tevreden over te zijn', bekent de Nederlander.

Wat na Tokio komt, weet Dumoulin nog niet

De 'Dumoulisten' willen zekerheid hebben van hun held, maar die krijgen ze nog niet. 'Ik heb met mezelf afgesproken dat ik de route naar de Olympische Spelen bewandel. Daar krijg ik heel veel energie van. Daarna zien we wel, ik kijk niet verder en dat wil ik ook niet. Ik ben er echt niet mee bezig. Daar ga ik na Tokio eens rustig over nadenken', aldus Dumoulin.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws