Gaviria sprint naar zijn derde zege in San Juan; Evenepoel eindwinnaar Algemeen nieuws
Algemeen nieuws

Gaviria sprint naar zijn derde zege in San Juan; Evenepoel eindwinnaar

Gaviria sprint naar zijn derde zege in San Juan; Evenepoel eindwinnaar

Fernando Gaviria heeft de laatste etappe in de Vuelta a San Juan gewonnen en zette daarmee zijn totaal van deze week op drie. Klassementsleider Remco Evenepoel finishte in dezelfde tijd van de dagwinnaar en stelde daarmee zijn tweede eindzege in een rittenkoers veilig. Vorig jaar won de jonge Belg de Ronde van België.

De laatste etappe van de Vuelta a San Juan bestond uit negen ronden van 15,7 kilometer over een nagenoeg vlak parcours en was dus op het lijf geschreven voor de sprinters. Zoals altijd waren er weer dappere renners die daar een stokje voor wilden steken. De kopgroep bestond uit acht mannen die snel een voorsprong van twee minuten pakten.

In het peloton namen de sprintersploegen al snel het voortouw. Ook Deceuninck-Quick-Step deed haar duit in het zakje. Naast de eindzege met Evenepoel lagen er namelijk ook kansen voor de dagzege met Alvaro Hodeg. Door de inspanningen van de verschillende ploegen liep het verschil met de leiders al snel op naar 1 minuut en tien seconden.

Organisatie San Juan neemt tijdsverschillen op bij ingaan laatste ronde

Halverwege de etappe besloot de wedstrijdorganisatie om vanwege de veiligheid de tijden op te nemen aan het eind van de voorlaatste ronde. In de kopgroep begon het onderhand wat onrustig te worden met aanvallen van de ploeggenoten bij Rally Cycling Colin Joyce en Nathan Brown. Uiteindelijk wist Joyce weg te rijden en verdedigde hij met dertig kilometer te gaan een voorsprong van een minuut en twintig seconden op het peloton.

De missie van de Amerikaan bleek echter onmogelijk tegen een op hol geslagen peloton. Zijn voorsprong smolt als sneeuw voor de zon en op twaalf kilometer van de streep werd hij bijgehaald. De sprinters maakten zich vervolgens op voor de laatste krachtmeting in de Vuelta a San Juan van 2020. Deceunick-Quick-Step en UAE-Team Emirates maakten er een pittige strijd van om hun sprinters goed af te zetten. Hodeg leek in poleposition om het af te maken, maar Gaviria beschikte weeral over de rapste benen. (Foto: Sirotti, 2019)

Uitslag etappe 7 Vuelta a San Juan 2020

1. Fernando Gaviria
2. Peter Sagan ''
3. Alvaro Hodeg ''
4. Manuel Belletti ''
5. Hugo Hofstetter ''
6. Rudy Barbier ''
7. Davide Appollonio ''
8. Sebastián Mora ''
9. Nelson Andrés Soto ''
10. Marco Benfatto ''

Eindklassement Vuelta a San Juan 2020

1. Remco Evenepoel
2. Filippo Ganna + 0.33
3. Óscar Sevilla +1.01
4. Brandon Mcnulty +1.21
5. Miguel Eduardo Flórez +2.11
6. Nelson Oliveira + 2.27
7. Guillaume Martin + 2.28
8. César Nicolás Paredes +2.36
9. Gavin Mannion +2.53
10. Juan Pablo Dotti + 3.05


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws